Demachierea in functie de tipul de piele

foto-deschidere-demachiere-shutterstock_346766747Imagineaza-ti cate particule de praf ajung intr-o zi pe pielea ta, mai ales daca locuiesti intr-un oras si mergi pe jos sau stai in trafic. Iar la sfarsitul zilei, pe langa machiaj, pielea ta este incarcata de aceste particule care blocheaza porii si care nu ii fac deloc bine. Tocmai de aceea, o seara in care te-ai culcat fara sa te demachiezi poate avea efecte daunatoare asupra tenului tau. Asa ca demachierea este esentiala si la fel de important este sa stii sa te demachiezi corect in functie de tipul tau de piele.



Tenul gras

Daca ai tenul gras, este important sa il demachiezi fara ca acest lucru sa stimuleze secretia de sebum. In aceste conditii, nu poti alege chiar orice demachiant. Iar faptul ca pe eticheta produsului scrie „pentru ten gras” nu este neaparat o garantie ca o sa functioneze pentru tenul tau. Cel mai bine este sa te orientezi dupa lista de ingrediente. Este de preferat sa nu alegi un produs care sa contina uleiuri si este indicat sa te feresti de ingrediente precum acidul salicilic, acizii alfa hidroxi sau alcoolul, pentru ca aceste substante sunt prea dure cu tenul. Il si usuca, ceea ce va avea ca rezultat faptul ca pielea ta va produce si mai mult sebum.

Machiajul tip acuarela. Cum se realizeaza?

Cel mai bine ar fi sa alegi un demachiant non-comedogenic sau un demachiant bland, cum ar fi apa micelara. Dupa demachiere, poti folosi si un gel de curatare in profunzime. Dupa ce fata este perfect curata si uscata, nu uita sa aplici un ser sau un toner, pentru ca tenul, fie el si gras, are nevoie de hidratare.

Tenul sensibil

Tocmai pentru ca este sensibil, trebuie sa ai mai multa grija cu acest tip de ten. Asta inseamna ca trebuie sa eviti demachiantele care contin alcool, conservanti sau parfum. Nu trebuie sa freci fata atunci cand o demachiezi, ci doar tamponeaz-o usor. De asemenea, trebuie neaparat sa te speli pe fata dupa ce te-ai demachiat, pentru ca substantele ramase din demachiant iti pot irita tenul. Oricat de tare ti-ai dori sa iti curati tenul in profunzime, o piele sensibila vine la pachet cu urmatoarea conditie: nu trebuie sa folosesti scrub!

Tenul uscat

Daca ai tenul uscat, demachierea il poate usca si mai tare, daca nu alegi produsul potrivit. Un demachiant crema sau unul care are in compozitie uleiuri ar fi indicat in cazul tau. Si, mai simplu, poti alege un ulei organic, cum ar fi cel de argan, pentru a-ti curata pielea. Daca simti ca pielea te strange sau te inteapa dupa demachiere, este clar ca nu folosesti produsul potrivit si trebuie sa il inlocuiesti. Dupa demachiere, spala-ti fata doar cu apa si evita sapunurile, pentru ca iti pot usca pielea si mai tare. Pe de alta parte, chiar daca ti-ar fi mai comod, este bine sa te feresti de servetelele demachiante. Nu sunt potrivite pentru tenul uscat. De evitat ar fi, de asemenea, exfolierea pielii.

Tenul normal

Persoanele cu ten normal sunt in mod evident norocoase, pentru ca pot folosi cam orice demachiant. Cu toate acestea, daca vrei sa eviti eventualele probleme, este mai bine sa apelezi la produse dermatologice, non-comedogenice si fara conservanti sau parfumuri. Iar un lucru important, indiferent ce tip de ten ai, este modul in care iti demachiezi pielea din jurul ochilor. Tendinta naturala este sa frecam aceasta zona cu discul demachiant sau cu servetelul. Nimic mai gresit! Pielea din jurul ochilor este foarte sensibila, iar acest lucru ii dauneaza. Corect este sa aplici discul imbibat in demachiant pe ochi si sa il lasi sa actioneze aproximativ un minut, pentru a inmuia machiajul, dupa care sa stergi usor reziduurile de fard si mascara.

Descopera aici si care sunt cele 5 tipuri de sapun potrivite pentru tot atatea probleme ale pielii.

Text: Bianca Badescu