De la o anumită vârstă, majoritatea femeilor realizează că în vieţile lor le lipsește ceva, mai exact, un copil. Unii experți sunt de părere că femeile își pot dori un copil atunci când apare dorința de a-și reface copilăria sau aceea de a le oferi ceea ce ele nu au avut parte în copilărie.
De asemenea, există opinii conform cărora aceste dorințe pot fi împlinite, mai ales, dacă sexul copilului este același cu al mamei, adică feminin, deoarece mamele pot ști dinainte ce ar simți și de ce ar avea nevoie fetițele lor.
Însă, oricare ar fi sexul copilului, apariția acestuia în viața oricărei femei trebuie să fie un motiv de mare bucurie. Iată câteva sfaturi de care să ții cont înainte de a lua decizia de a avea un copil în viața ta.
Poți fi împlinită doar sufletește
Dacă simți că ești o persoană nefericită și care se simte singură, un copil probabil că va compensa sentimentul de tristețe și neîmplinire. Îți vei da seama de lucrurile cu adevărat importante din viața ta și vei acorda mai multă atenție lor, în special copilului.
Nu te gândi, totuși, că un copil poate să îți aducă fericirea materială, lipsa grijilor de la locul de muncă, ci ți-o va aduce pe cea sufletească, pe cea pe care te poți baza necondiționat atunci când pe alta nu ai cum. Gândește-te înainte de a lua decizia de a face un copil dacă ești sau nu pregătită să îi oferi tot ce ar avea nevoie.
Nu este întotdeauna o cale de salvare
Dacă relația ta de cuplu nu este una de invidiat, există posibilitatea ca ea să poată fi salvată prin nașterea unui copil. De cele mai multe ori un copil poate restabili liniștea și înțelegerea, apropiindu-vă mai mult unul de celălalt.
Cu toate acestea, trebuie să discuți înainte cu partenerul tău, pentru că este posibil ca el să nu fie de aceeași părere, problema dintre voi fiind alta. Dacă doar tu crezi că un copil vă va salva relația sau căsnicia, înseamnă că este momentul să faci mai multe schimbări în viața ta.
„Vârsta potrivită” nu există
Nu trebuie să te gândești că există o anumită vârstă de a face un copil, deoarece e decizia ta dacă ești sau nu pregătită. Nu contează ce îți spun cei din jur atâta timp cât ei nu sunt cei care ți-ar crește copilul. Vârsta potrivită e atunci când simți tu că este momentul potrivit pentru a face un astfel de pas în viața ta. Dacă acum nu ești pregătită, înseamnă că trebuie să mai aștepți.
Mai mult de atât, nu trebuie să te gândești că la un moment dat tot ar trebui să ai un copil, pentru că probabil nu vei simți niciodată că vrei unul. Nu te gândi că a fi femeie înseamnă neapărat să fii și mamă, deoarece poate nu ești menită să ai un copil pentru că pur și simplu nu simți.
Așteaptă o perioadă după ce te-ai căsătorit
Dacă abia te-ai căsătorit, este de preferat să aștepți o perioadă de cel puțin câteva luni înainte de a lua decizia de a deveni mamă. Chiar dacă în viața de cuplu anterioară căsătoriei vă înțelegeați perfect, există posibilitatea ca lucrurile să se schimbe după o perioadă.
Trebuie să vedeți cum vă înțelegeți, să vedeți dacă traiul împreună este benefic și sănătos pentru amândoi. Este foarte importantă comunicarea în cuplu, pentru că apariția unui copil atunci când tatăl nu și-ar dori unul, oarecum l-ar „obliga” să rămână alături de tine. Dacă, în cele din urmă se va dovedi că între voi există echilibru și înțelegere, atunci puteți face acest pas.
Foloseşte cele mai bune produse pentru pielea sensibilă a celui mic. Intră AICI să vezi despre ce este vorba!
A avea copii nu înseamnă numai drăgălășenie
Din momentul în care dai naștere unui copil, automat vei fi plină de responsabilități, deoarece te vei implica în mod continuu în educația, creșterea și dezvoltarea sa. Chiar dacă bebelușii sunt tare drăguți când sunt mici, acesta nu este un motiv bine întemeiat atunci când iei în calcul să ai un copil.
A avea un copil nu înseamnă numai joacă și drăgălășenie, ci ore de somn nedormite, plânsete, stres, grijă sănătatea copilului, pentru bunăstarea materială și sufletească.