Inca de pe vremea stramosilor nostri, dansul facea parte din vietile lor, acestia exprimandu-de prin ritualuri. Chiar daca, in zilele noastre, ritualurile s-au modificat cat de cat, dansul ramane o componenta foarte importanta a identitatii noastre.
Dansul si miscarea ne permit sa ne mentinem in forma si ne ajuta sa avem o stare de spirit buna. Datorita miscarilor de dans invatam sa avem mai multa gratie atunci cand pasim pe strada si sa fim mai feminine. Dansul duce la imbunatatirea posturii corpului si a elegantei in mers, respectiv cu pieptul inainte, capul ridicat, pasi usori si spatele drept.
Mental, dansul ne ajuta sa ne eliberam mintea si corpul de stres, sa ne relaxam si sa ne bucuram pe deplin de vietile noastre. Dansul este ca o gura de oxigen dupa o zi incarcata. Descatusarea emotiilor pe ringul de dans si deconectarea de la tot ce ne tensiona inainte au ca rezultat imediat un tonus mai bun si o reechilibrare fizica si emotionala.
Emotional, dansul ajuta la crearea unor noi modele ale creierului, fortandu-ne sa iesim din tiparele noastre proprii. Acesta aduce beneficii de ordin psihic datorate cresterii nivelului de serotonina din sange (hormonul starii de bine), care are loc in timpul dansului.
Spiritual, vom ajunge sa ne exprimam intr-un mod mult mai creativ. Dansul are capacitatea de a pune in miscare gandurile si sentimentele care erau necunoscute si nevazute pana in momentul dansului. Incepi sa dansezi de la interior spre exterior!
La nivel social, dansul ajuta la cunoasterea altor oameni, la legarea unor prietenii si la un nivel ridicat de socializare. Indiferent de tipul de dans practicat, acesta reprezinta o modalitate buna de imbunatatire a vietii sociale.
Dansul este un limbaj universal. Dansul este un aspect integrant al mintii noastre. Dansul este o forma a limbajului corporal, care se exprima prin moduri unice. Dansul are capacitatea de a deschide inima si de a lasa sentimentele sa-si arate “fata”.
Text: Andreea Popescu