Dansul, intre pasiune si performanta

“Together we can make it happen” este sloganul care descrie cel mai bine Scoala de dans “Moty Dance”. Prin echipa tanara de instructori si dansatori profesionisti, aceasta a devenit un loc propice pentru dezvoltarea dansului, atat ca pasiune, cat si la nivel de performanta. Astfel, in functie de pricepere si cu munca asidua, cursantii acestei scoli au reusit sa-si transforme pasiunea pentru dans in profesie.

“Scoala noastra isi doreste ca prin echipa de instructori si de dansatori sa creeze o comunitate care sa dezvolte dansul romanesc si sa reuseasca performanta”, spune Andrada Morgovan, PR & Project Manager in cadrul Moty Dance School.

Profilul general al scolii de dans este street dance-ul, un stil pornit de la improvizatiile de pe strazile americane si foarte popular peste tot in lume.

 



Street Dance-ul, ca mijloc de exprimare

Street dance-ul este unul dintre cele mai moderne stiluri de dans, ce inglobeaza mai multe stiluri de dans, ce au evoluat in spatiile urbane si suburbane, sub forma unei culturi underground. Dansul fara reguli are un puternic caracter competitiv si improvizator, miscarile street dance-ului fiind incarcate de adrenalina. De regula, street-dance-ul uneste oamenii din acelasi mediu social, insa, in cazul cursantilor Moty Dance School, acest stil de dans este destinat tuturor categoriilor de varsta si de nivel: initiere, hobby, intermediar si performanta. In functie de modul in care este privit, dansul, in general, ajuta oamenii sa se cunoasca mult mai bine, sa se coordoneze, sa socializeze si sa se destinda, toate acestea folosindu-se de limbajul corpului. In acest sens, street dance-ul, prin tehnicile sale, este un stil de dans ce indeamna la dezinhibare si la cunoastere, a propriului corp, in primul rand

 

Dansul nu se poate practica decat din pasiune

“Dansul nu se poate practica decat din pasiune”, sustine Ioana Constantin, instructorul de street dance. Desi o prezenta tanara pe piata dansului romanesc, la doar 22 de ani, a ajuns sa fie unul dintre cei mai solicitati instructori de street dance din Bucuresti.

“Fac exact ceea ce mi-am dorit. Intotdeauna am stiut ca ceea ce vreau sa fac este sa predau si sa am satisfactia sa vad cum reusesc sa descopar cat mai multe talente. Pentru mine, cea mai mare satisfactie este sa-mi vad cursantii ca evolueaza si ca au rezultate”, marturiseste Ioana.

Cursurile de street dance au atat rolul de a inspira tinerii dansatori care danseaza din pura placere, cat si rolul de a dezvolta o comunitate a dansatorilor profesionisti din Romania.

 

Text: Alexandra Lupu