Curatarea organismului prin detoxificarea celor 6 organe vitale

Detoxifierea organelor vitale - Principala 2Trebuie sa ne imaginam corpul ca un mecanism extrem de complex, supus functionarii continue si, implicit, atacurilor exterioare, atacuri care, devenite constante, il slabesc. Factorii favorizanti sunt poluarea si alimentatia nesanatoasa. Oricat de puternic ar lupta, la un moment dat, sistemul imunitar cedeaza si astfel se pot instala bolile. Pentru a ne mentine sanatosi si energici cat mai mult timp, avem nevoie, de cel putin doua ori pe an, sa ne curatam organismul. O metoda extrem de eficienta este detoxificarea organelor vitale, organe responsabile de buna sa functionare.



Ficatul

Cel mai mare organ intern, cu peste 500 de functii, ficatul este centrul de reciclare al organismului. Acesta filtreaza si sorteaza toxinele si le directioneaza catre organul de excretie specific. Din acest motiv, cu toate ca celulele hepatice se pot regenera, fara o curatare constanta, ficatul poate obosi si poate intoarce toxinele in corp. Pentru detoxificare se recomanda consumul de ceaiuri de anghinare, papadie, brusture, coada-soricelului, talpa-gastei, cat si usturoi, varza, suc de iarba de grau si zeama de lamaie.

Colonul

Se vorbeste din ce in ce mai mult de curatarea colonului in tratarea diferitelor afectiuni si pe buna dreptate, avand in vedere functiile importante pe care le detine. Situat imediat inainte de rect, colonul este responsabil atat de absorbtia apei din materiile rezultate in urma procesului de digestie, transformate ulterior in fecale, cat si de eliminarea acestora si, implicit, a toxinelor. Totodata, colonul sustine functia digestiva prin blocarea bacteriilor nocive si mentinerea unui pH alcalin. O persoana cu colon sanatos va avea scaun de pana la trei ori pe zi. Daca acesta este imbacsit si nu-si realizeaza corect functia, pe langa constipatie, exista riscul ca toxinele sa ramana in organism si astfel sa declanseze diverse boli. Curatarea sa presupune atat consumul de fibre si produse vegetale crude, cat si renuntarea la alimente procesate, carne, bauturi carbogazoase, alcool si tutun. De asemenea, puteti recurge la hidroterapia de colon sau clisma. Argila, zeolitul si carbunele activ sunt suplimente care pot grabi procesul de curatare a colonului.

Detoxifierea organelor vitale Sec - Plamanii 2Plamanii

Parte esentiala a aparatului respirator, plamanii sunt insarcinati cu purificarea aerului pe care-l respiram si cu eliberarea gazelor toxice. O supraincarcare a acestora produce nu doar boli respiratorii, ci si cancer pulmonar. Detoxificarea plamanilor incepe prin renuntarea la fumat si la expunerea la factorii poluanti si continua prin numeroase metode. Cele mai eficiente sunt salinoterapia naturala sau artificiala, aromoterapia cu ulei de eucalipt sau menta si consumul ceaiurilor de cimbru si salvie. De asemenea, introduceti in meniul zilnic vitamina C, usturoi si ardei iute rosu.

Rinichii

Rinichii, parte a aparatului excretor, sunt responsabili, in principal, de filtrarea si curatarea sangelui de substantele toxice si de formarea urinei. Cu alte cuvinte, acestia au un rol extrem de important in detoxificarea generala a organismului. Atunci cand acestia nu-si mai indeplinesc functiile, se instaleaza insuficienta renala. Consumati zilnic 8-10 pahare de apa, ceai de ghimbir, de coada-calului si de cozi de cirese si, de asemenea, reduceti consumul de sare, sucuri din comert si alimente ce pot contine pesticide.

Limfa

Limfa este un lichid transparent ce joaca un rol important in imunitatea si detoxificarea organismului. Aceasta are misiunea de a aduna toate toxinele si bacteriile din corp si de a le distruge, dar si de a transporta celulele imunitare acolo unde este nevoie de ele. Sistemul limfatic este compus din timus, apendice si amigdale, dar reteaua limfatica este raspandita in intreg organismul. Pentru detoxificarea limfei este necesar ca aceasta sa fie pusa in miscare cat mai energic. Astfel, pe langa consumul alimentelor bogate in potasiu, este esentiala miscarea in aer liber, sportul la sala, drenajul limfatic si consumul de lichide.

Detoxifierea organelor vitale - Sec Pielea 2Pielea

Pielea este cel mai mare organ al corpului si, prin urmare, are si cea mai mare suprafata de eliminare a toxinelor, prin transpiratie. Tineti cont ca orice derm inflamat poate traduce o supratoxicitate in corp. Pentru a mentine pielea sanatoasa avem nevoie de hrana cat mai naturala si neprocesata, exercitii fizice zilnice, hidratare, masaj, sauna, igiena corespunzatoare si somn.

Farmacistii Catena recomanda produsele Alevia. Daca iti doresti o detoxifiere a organismului si in acelasi timp mentinerea unui sistem imunitar puternic, atunci cu siguranta vei fi incantata de sucul organic din fructe de noni Noni Tahitian de la Alevia! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.

Text: Madalina Manole