Praful, germenii si murdaria sunt un autentic cosmar pentru tine. Lucrurile se complica atunci cand vine vorba de un copil. Trebuie sa sterilizezi toate obiectele pe care micutul le baga in gura si sa cureti bine casa. In continuare iti oferim cateva sfaturi de curatire a locuintei tale pentru a preveni bolile.
Respira un aer sanatos
Prima regula a unei case curate este aerisirea ei, cel putin o data pe zi. Aerul curat si soarele dezinfecteaza natural. Nu este indicat sa tii ferestrele inchise pentru a proteja de frig un copil sau un batran. Daca folosesti calorifere electrice sau resouri, nu uita sa mentii o umiditate adecvata in camera. Aseaza deasupra radiatoarelor pe suprafetele plane un vas cu apa sau foloseste umidificatoarele electrice. Este bine sa cureti toate camerele cu detergent special pentru podele. Inlatura praful cu o carpa umeda pentru a-l retine mai bine. Curata cu frecventa casa. Matura si spala toate colturile pentru ca acolo se aduna cel mai mult praf. Este bine sa dezinfectezi baia in mod regulat. Multe dintre infectiile intestinale trec de la o persoana la alta din lipsa de igiena. Daca ai vreun animal de companie, este necesar sa iei masuri suplimentare de curatenie. Invata-l care este bolul din care are voie sa manance si nu ii permite sa intre in contact cu farfuriile din care mananci tu.
Ingrijirea camerei copilului
In incaperea micutului, este bine sa fii mai precauta: spala cu regularitate mobila si jucariile. Papusile de plus, draperiile sau covoarele sunt depozitare de praf. De aceea, ele pot provoca reactii alergice. Spala hainele si scutecele copilului cu detergenti speciali care nu contin substante tari, nocive pentru cei mici. Este foarte important sa clatesti bine rufele astfel incat sa nu ramana nici o urma de detergenti. Biberonul sterilizeaza-l prin fierbere.
Curatarea bucatariei
Este indicat ca atunci cand cureti bucataria sa acoperi vesela si mancarurile deoarece detergentii sunt toxici. Foloseste substante speciale pentru dezinfectarea parchetului si redarea stralucirii. Inlatura parful cu pulberi antistatice pentru ca ulterior acesta sa se depuna mai greu. Nu uita sa stergi mobila cu un detergent care protejeaza lemnul si ii prelungeste viata, chiar daca este vorba de pal. Schimba cat mai des apa cu detergent pentru o spalare eficienta. Dupa ce ai curatat toate suprafetele, lasa geamurile deschise. Chiar daca este iarna, nu uita ca frigul omoara microbii. Cand ai aerisit toata casa, foloseste betisoare parfumate sau odorizante solide ori sub forma de spray, pentru a da un aer placut locuintei tale.