Socata de casă este mult mai gustoasă decât cea cumpărat din magazin. Această rețetă de socată pe care urmează să o descoperiți este mai acidulată și florală. Și este un lucru atât de distractiv de făcut.
Florile de soc
Florile de soc sunt florile comestibile ale copacului de soc, Sambucus nigra. Acest copac mic este originar din Europa și America de Nord. Înflorește la sfârșitul primăverii și produce fructe închise la sfârșitul verii. Boabele de soc sunt, de asemenea, comestibile, dar trebuie gătite înainte de a fi mâncate pentru a scăpa de toxine.
Acidul citric
Acidul citric este un conservant și se găsește în mod natural în lămâi și alte fructe citrice. Acesta aduce gustul înțepător socatei și are rol în extragerea aromei din florile de soc. De asemenea, este ceea ce ajută socata să se păstreze atât de mult timp.
Ingrediente pentru socată:
5 bucăți de floare de soc
500 g zahăr tos
4 linguri de miere sau zahăr, în funcție de preferință
2 lămâi
Cum se face socata pas cu pas
PASUL 1 – Adăugați apă, florile de soc, lămâile tăiate felii într-o tigaie și aduceți la punctul de fierbere.
PASUL 2 – Se ia de pe foc și se lasă la infuzat cateva ore sau peste noapte.
PASUL 3 – Se strecoară lichidul printr-o cârpă de muselină sau o sită fină.
PASUL 4 – Repune lichidul în tigaie și adăugă zahărul.
PASUL 5 – Adu la fiert, amestecând des pentru a dizolva zahărul. Se fierbe timp de 5 minute.
PASUL 6 – Pune lichidul opținut în sticle sterilizate cât timp este încă fierbinte.
Foto: shutterstock