Cum se face decolorarea naturală a părului

Un păr deschis la culoare natural este automat un păr mai sănătos, pentru că nu este supus unei transformări agresive, prin decolorare. Deşi decolorarea naturală se face treptat, pe o perioadă mai îndelungată, ai certitudinea că nu vei rămâne fără podoaba ta capilară din această cauză.

Aşadar, fie că te-ai plictisit de look-ul tău actual, fie că pur și simplu îți place să experimentezi ceva nou în materie de frizuri, descoperă câteva trucuri pentru un păr mai deschis la culoare obţinut natural și nu ezita să le pui în practică.



Bicarbonatul de sodiu este o opţiune pentru decolorarea părului

Deşi este recunoscut ca o modalitate naturală pentru albirea dinţilor, dar nerecomandată de medicii dentişti, se pare că bicarbonatul de sodiu ar avea un efect decolorant şi asupra părului.

Pentru a obţine o decolorare naturală, este necesară aplicarea pe păr a bicarbonatului sub forma unei paste. Se amestecă o parte cu bicarbonat de sodiu cu suficientă apă pentru a obţine o pastă densă. Pentru rezultate rapide, dar mai agresive cu părul, se combină o ceașcă de bicarbonat de sodiu cu trei linguri de apă oxigenată până se obţine o pastă cu o textură cremoasă.

Produsul rezultat se aplică pe păr cu ajutorul unei pensule, iar apoi, acesta se îmbracă în foi de aluminiu ori se masează ușor și se lasă să acționeze timp de 30 până la 60 de minute. Pentru accelerarea procesului, se foloseşte foehnul.

Aplică vitamina C

Această vitamină se găsește în diferite alimente, în special în fructele citrice precum portocalele, grepfruturile și lămâile. Deși pare greu de crezut, suplimentele cu vitamina C te ajută să îți deschizi culoarea părului. Însă pentru rezultate rapide vitamina C trebuie aplicată direct pe păr. Se zdrobesc 10 tablete de vitamina C şi se amestecă cu samponul. La fiecare spălare cu acest şampon, părul se va deschide şi mai tare, însă înainte de a fi clătit se lasă să acţioneze timp de două ore.

Spală-te cu oţet

Deşi este asociat cu mâncarea, oțetul, cum ar fi oțetul de cidru de mere, poate crea șuvițe deschise în orice păr. Acest produs ne poate ajuta să obținem o podoabă capilară mai deschisă la culoare. Pentru rezultate optime şi rapide, se amestecă o cantitate egală de oțet cu una de apă distilată. Amestecul rezultat se lasă să acționeze 30 de minute pe păr, după care se spală.

Atenţie, însă, oţetul este astrigent! Drept urmare, dacă părul este foarte fin sau casant, atunci acest tratament nu este recomandat.

Aplică un amestec de lămâie, ouă şi bere

Un alt truc este aplicarea unui amestec format din zeamă de lămâie, ouă şi bere. Zeama de lămâie are proprietăți astringente, precum oţetul, iar celelalte două deschid părul și îl hrănesc, conferindu-i strălucire și o textură mătăsoasă.

Clăteşte-ţi părul cu ceai de muşeţel

Mușețelul este unul din cele mai populare produse naturale folosite decolorarea nuanței părului. Pentru a amplifica proprietățile acestui ingredient, este recomandat amestecul ceaiului de muşeţel cu zeamă de lămâie. Nu uita, însă să te clăteşti şi cu apă la final.

Indiferent de felul în care îţi colorezi părul, foloseşte doar produse delicate cu firul de păr şi, la fiecare spălare, aplică o mască sau foloseşte un balsam.