Cum să reduci dermatita atopică în mai puţin de o lună

dermatita atopică

Dermatita  atopică este o afecțiune ce se manifestă cel mai frecvent pe față, în zona nasului, a gurii, bărbiei sau obrajlor. Afectează uneori și pleoapele, dar poate apărea și în alte zone ale corpului: pe mâini, pe spate sau pe picioare.



Cum se manifestă dermatita atopică

Studiile arată că 60% dintre pacienții cu dermatită atopica sunt copii mai mici de un an. Se apreciază că 10 – 20% dintre copiii de până la 5 ani și 1 – 3% dintre adulți suferă de dermatită atopica. Cercetătorii mai spun că incidența bolii este în continuă creștere, mai ales în țările dezvoltate, ca urmare a creșterii nivelului de stres.

Dermatită atopică se manifestă prin piele uscată cu roșeața, descuamare, mâncărimi accentuate sau apariția unor mici vezicule pe piele, simptome că reprezintă un motiv de a merge la un control la medicul specialist.

Sfaturi medicale pentru tratarea dermatitei atopice

Pe lângă folosirea produselor de îngrijire hidratante și calmante cu pielea sensibilă, specialiștii mai recomandă băile cu apă caldă, nu fierbinte, și uscarea pielii folosind doar  prosoape din bumbac 100%. Materialele textile care nu sunt din bumbac pot favoriza iritatiile cutanate.

Este indicată folosirea zilnică a unui emolient foarte hidratant pe întreaga zonă afectată de dermatita atopică. Acesta este cel mai bun mod de a întări barieră cutanată, dacă este folosită cu regularitate, dimineața și seara, împreună cu un tratament antiinflamator, pe bază de corticosteroizi topici sau inhibitori topici de calcineurina.

Scapă de dermatita atopică cu Rilastil Xerolact PB

Balsamul pre/post biotic antiiritatii și refacere a lipidelor Rilastil Xerolact PB este tratamentul zilnic pentru pielea foarte uscată, sensibilă și predispusă la atopie. Emulsia consistentă calmează roșeața și mâncărimea, având o acțiune rapidă și durabilă. Reducând frecvența episoadelor de uscăciune severă, ajută la refacerea barierei pielii și redă elasticitatea și confortul pielii. Rilastil Xerolact PB poate fi folosit de cel puțin două ori pe zi, pe față și corp, atât pentru copii cât și de adulți.

De ce balsamul este prebiotic? Pentru că are rolul de a selecta și de a stimula bacteriile benefice pentru piele. De ce este postbiotic? Pentru că întreține homeostaza microbiotei pielii. Adică, are rolul de menține sănătatea microorganismelor de pe întreaga suprafață a corpului.

Studiul realizat de Institul Ganassini pe balsamul Xerolact PB, prezentat la Congresul Național de Dermatologie

Un studiu realizat de Institutul Ganassini, din Milano, a fost prezentat în cadrul Congresului Național de Dermatologie, eveniment medical, realizat exclusiv online, în luna octombrie. Prezentarea pe tema “Xerolact Balm PB și dermatită atopică” a fost susținută de domnul doctor Alin Nicolescu, medic primar dermato-venerologie al Centrului Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Roma, din București.

Studiul, realizat pe 20 de pacienți cu uscăciune severă a pielii și dermatita atopică, a demonstrat că balsamul Xerolact PB, folosit de două ori pe zi, timp de 28 de zile, oferă pielii cu până la 34,3% mai multă hidratare. De asemenea, același studiu demonstrează că în același interval de timp, pacienților care au folosit produsul le-a scăzut cu 20,4% pierderea de apă prin epiderma și că le-a crescut cu 27,2% elasticitatea pielii. Conform cercetării, produsul a oferit rezultate pozitive după primele 5 minute de la aplicare, iar durata efectului de hidratare a fost de aproximativ 48 de ore.