Reusita concediului vostru depinde, in mare masura, si de imbracamintea si incaltamintea pentru care optati. Cum la moda sunt hainele si incaltamintea din materiale sintetice, medicii trag un semnal de alarma asupra renuntarii la aceste obiceiuri. De fapt, daca stam bine si ne gandim, ce este mai important: sa fim asortati sau sa fim sanatosi?
Teoretic, pe caldura, imbracamintea trebuie sa fie cat mai usoara si cat mai larga, astfel incat sa nu jeneze pielea si sa lase organismul sa respire in voie. Totodata, aceasta trebuie sa permita orice miscare a corpului. O solutie ideala o constituie imbracamintea confectionata din materiale naturale: bumbac, in, matase etc.
De aceea, din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca, printre altele, tricourile sau camasile din bumbac – lucru valabil si pentru lenjeria intima. Important este ca imbracamintea sa absoarba transpiratia si sa se usuce cat mai repede.
Daca, din motive subiective, preferati o vacanta in pantaloni, nu-i alegeti pe cei mai stramti, deoarece comprima organele genitale externe ( fapt dovedit in cazul ambelor sexe) si impiedica aerisirea pielii, absortia si evaporarea transpiratiei. In plus, acestia pot favoriza si aparitia unor infectii locale.
De asemenea, incaltamintea de vara trebuie sa fie usoara si din piele (preferabil si pe interior), astfel incat picioarele dumneavoastra sa fie aerisite in permanenta.Medicii recomanda papucii, pantofii perforati, sandalele etc. In schimb, ei interzic total purtarea adidasilor care, in combinatie cu o pereche de sosete din materiale sintetice, pot favoriza aparitia unor micoze. In cazul in care vã aflati pe litoral, nu ezitati sa va plimbati pe faleza in picioarele goale, mai ales ca acest lucru s-a dovedit benefic in cazul persoanelor care au probleme circulatorii.
Nu in ultimul rand, medicii fac lobby pentru protejarea capului cu o palarie, care, in functie de preferinta, poate fi din bumbac, panza sau paie.