Pentru majoritatea oamenilor, sanii mari nu reprezinta o problema fie ca sunt vazuti din perspectiva unui barbat la o femeie sau a unei femei la o alta femeie. De-a lungul timpului, sanii voluminosi au devenit un simbol al sexualitatii. In prezent, femeile care nu sunt inzestrate de la mama natura cu niste sani fermi care sa starneasca invidie investesc tot mai mult in interventiile chirurgicale de marire mamara.
Privind din celalalt unghi, femeile care sunt insa inzestrate, parca mult prea mult de mama natura, intampina fel si fel de probleme din cauza sanilor prea mari.
Sanii mari, o problema estetica?
-
Sanii mari sunt predispusi si la infectii ale pielii sau la eruptii cutanate. Excesul de transpiratie de sub sani provoaca deseori simptome din cauza ca umezeala si iritatia creeaza conditiile ideale dezvoltarii bacteriilor;
-
Sanii mari fac talia sa arate mult mai mare decat este de fapt, mai ales daca femeia este mai mica de statura;
-
Presiunea sanilor poate duce si la o tinuta incorecta. Aceasta este cauzata atat de durere, cat si de sentimentele neplacute provocate de dimensiunea sanilor;
-
Marimea si greutatea disproportionate ale sanilor duc la o pozitie defectuoasa a spatelui.
Este adevarat ca sunt si femei care isi doresc un bust mai mare, insa sunt si femei care se plang de disconfortul produs de sanii mari. Problemele fizice si emotionale cauzate de sanii mari sunt principalele cauze care afecteaza atat viata sociala, cat si cea personala a unei femei. Pentru a nu cadea in aceasta extrema, v-am pregatit cateva sfaturi care va vor ajuta sa mascati mai usor dimensiunea sanilor vostri.
Dupa ce sa te ghidezi cand cumperi un sutien
Permite-mi sa incep cu un moment intim: alegerea unui sutien. Cred ca stii ca lenjeria prost aleasa poate distruge intregul aspect al hainelor, dar si increderea in sine. Pentru alegerea unui sutien potrivit dimensiunii sanilor tai, trebuie sa urmezi trei pasi simpli. Primul: alege dimensiunea corecta, al doilea: alege sutienul in functie de stilul pe care l-ai adoptat, al treilea: fii atenta la lungimea bretelelor. In acelasi timp, sutienul trebuie sa fie confortabil pentru ca primul pas sa nu intre in conflict cu al doilea.
Marimea
In primul rand, sutienul nu trebuie sa fie incomod, sa provoace durere sau sa lase urme pe piele dupa ce l-ai dat jos. Poate ca ai observat ca exista anumite modele de sutiene care au aceeasi dimensiune, insa cum e posibil ca unul sa ti se potriveasca si unul nu? De exemplu, un 38C te poate strange sau poate avea bretelele mai groase decat un sutien de marimea 40C. De aceea, atunci cand te duci sa iti cumperi un sutien, nu te opri asupra aceluia despre care crezi tu ca ti s-ar potrivi. De exemplu, daca ai marimea 38C, incearca si un D, dar si un 40C si D. Nu cred ca acest lucru iti va manca foarte mult timp. In plus, doar incercand, vei achizitiona sutienul care sa ti se potriveasca de minune. Tine cont si de faptul ca masurile standard variaza de la producator la producator. Felul in care te simti cu sutienul depinde in mod esential de forma acestuia (cupa intreaga, taiata, materialul si calitatea bretelelor).
Modelul
Modelul de sutien cu bretele care se ataseaza usor este potrivit pentru tine. Trebuie sa gasesti un echilibru intre confort (bretelele nu trebuie sa lase urme adanci pe piele) si sustinere. Tine minte ca sanii tai nu trebuie sa fie nici lasati, dar nici prea ridicati, trebuie sa potrivesti bretelele in asa fel incat sa te simti confortabil. Specialistii sunt de parere ca un sutien nepotrivit anatomiei tale, fie ca este mai mic, fie ca este mai mare, te va face sa te simti inconfortabil, iar tesutul mamar si coloana vertebrala vor avea de suferit.
Cupele
Verifica daca cupele sustin bine sanii si daca le acopera corect. Nu ar trebui sa se vada sub imbracaminte ca sanii sunt prea stransi in cupe si depasesc tivul acestora sau ca sanii sunt mai mici decat cupele iar materialul bluzelor ramane atarnat de tivul cupelor, putandu-se observa golul dintre san si marginea sutienului.
Text: Andreea Popescu