Cadourile sunt simboluri vizuale ale iubirii; ele pot fi de orice dimensiune, culoare sau forma; unele pot fi foarte costisitoare; persoanele care pun accent intr-o relatie pe primirea cadourilor, vor aprecia pretul acestuia doar daca este mult peste posibilitati.
Darurile nu trebuie sa fie costisitoare si nici facute saptamanal; pentru unii dintre noi valoarea lor nu are nici o legatura cu cea financiara, ci doar cu cea afectiva. Acestea pot fi considerate si forme de gratificare: iti ofer un cadou pentru ca existi, pentru ca ma simt minunat alaturi de tine si scopul este de a produce o reactie afectiva pozitiva.
Cucereste-ti partenerul
Daca ii oferi iubitului(ei) un cadou, pune alaturi si cateva cuvinte, chiar si atunci cand il dai personal; gaseste cuvintele pe care va dori sa le citeasca si sa le reciteasca si sa le pastreze, niste cuvinte vesele, care sa sune sincer. Cauta-le bine, fara graba, nu te multumi cu diverse clisee, pe care le aude zilnic. Cu aceasta ocazie, un loc important il vor avea si sentimentele tale pentru el(ea) sau poate ceea ce ai vrut sa-i spui si, dintr-un motiv sau altul nu ai reusit. Fereste-te de tristul conformism de a-i face cadouri doar de Craciun si la cele doua aniversari: cea a zilei de nastere si a zilei in care v-ati cunoscut.
Propria prezenta pe post de cadou
Darurile cele mai neasteptate sunt cele mai apreciate, pentru ca sunt dovada atentiei fata de gusturile si preferintele lui(ei). Dovada dorintei de a-i fi pe plac, de a-i arata afectiunea pe care i-o porti si mai ales locul pe care il ocupa in inima ta. O sticla de vin “vinul vostru”, un CD cu ultima inregistrare a muzicii care-i place, o carte rara, un parfum deosebit, o pereche de manusi, care s-o inlocuiasca pe cea pierduta, dupa care ii parea atat de rau il(o) pot face nespus de fericit(a) pe partenerul(a) tau(a). Pentru partenerii nostri, un cadou deosebit de important poate fi si prezenta noastra fizica alaturi de el(ea) in momentele sale de criza.
[email protected]