Cum ne îmbrăcăm la sala de sport? Cum alegem hainele sport potrivite?

cum să te îmbraci la sala de sport

Este foarte bine dacă te-ai hotărât că este momentul să mergi la sala de fitness și, deși multe tinere aleg să facă parada modei la sală, începe cu această regulă: acolo nu „concurezi” cu nimeni, mai ales în modul în care te îmbraci. Cu toate acestea, vrei să te simți bine si să te prezinți într-un mod plăcut.

Pe de altă parte, este important să alegi corect hainele pentru fitness căci dincolo de comoditate, mai sunt câteva aspecte importante pe care să le iei în considerare și, despre care vorbim astăzi.



4 reguli esențiale în vestimentație, la sală

Sunt câteva detalii la care să acorzi atenție când mergi la sală și, totul începe cu lenjeria intimă și șosetele. Iată regulile esențiale:

  1. Alege cu grijă lenjeria – Nu este nici cool nici sexy să fie la vedere așa că, ai grijă ca aceasta să nu se vadă în timp ce faci exerciții.
  2. Nu purta bijuterii – cerceii, inelele, brățări, cel mult poți purta un smartwatch pentru monitorizare, dar și în privința acestuia, este discutabil, doar dacă este necesar.
  3. Nu purta maiouri – nu sunt cele mai potrivite, transpiri și îți sunt mult mai utile tricourile și bluzele cu mâneci lungi.
  4. Nu purta șapcă – când faci sport nu ai nevoie de așa ceva, nici alte tipuri de accesorii de acest fel.

Culorile pe care le porți nu sunt cele mai importante, dar te ajută negrul dacă vrei un joc optic în care silueta pare mai subțire și sunt mascate micile imperfecțiuni.

Alege hainele de sport potrivite!

Cândva, se miza pe hainele de bumbac, dar deși acestea au caracteristici foarte bune de a reține umezeala,  asta nu te favorizează la sală, nu-ți vor fi prea confortabile iar la antrenamente ai nevoie să te simți uscată, confortabilă și încrezătoare. În zilele noastre lucrurile au evoluat foarte mult și, au fost concepute haine pentru activitățile sportive care au caracteristici mult mai bune.

Poți să te îmbraci corect la sala de sport în timp ce arăți și foarte bine ca să ai și o stimă de sine crescută. Totuși, acordă atenție la cum se comportă pielea ta când transpiră în aceste tipuri de materiale:

1.    Materialele tehnice îți pot fi cu adevărat utile

Mai exact, materiale de triacetate, poliester, spandex sau Lyocell sunt în vogă și des întâlnite în echipamentele de sport și, se pare că se comportă mult mai bine decât bumbacul. Ele au funcții prin care îți pot asigura confort termic, dar și un look fit pentru că poți alege bustiere sau colanți care pot aplatiza zona abdomenului sau să aducă push-up în zona posteriorului.

2.    Lenjeria intimă nu trebuie să fie strâmtă

Multe persoane ignoră acest aspect, dar încearcă să alegi o lenjerie din bumbac subțire sau dacă alegi ceva sintetic, să fie una care are capacitatea de a elimina umezeala. Este important să eviți umezeala în zona intimă pentru că poate provoca iritații și, ai grijă la cusături pentru că acestea pot provoca răni. Evită lenjeria strâmtă, alege una confortabilă.

3.    Adaptează echipamentul la sportul practicat

Dacă lucrezi cu greutăți la sală, este recomandat să ai mănuși speciale chiar și dacă lucrezi cu benzi elastice. Dacă faci exerciții simple sunt importanți colanții, iar dacă alergi mai mult pe banda de alergat este foarte importantă încălțămintea. Alege un croi regular pentru pantaloni fie că sunt lungi sau scurți, dacă faci exerciții ușoare, cardio sau la aparate însă, dacă faci exerciții de tip HIIT, tot colanții sunt mai apreciați.

4.    Bustierele pentru fitness

Optează pentru cele speciale pentru că îți oferă suport bun și este bine să fie dintr-un mix de bumbac cu un material respirabil precum lycra. Asigură-te că benzile de la umeri nu te strâng, pentru că nu aceasta este varianta cea bună pentru susținere, bustiera trebuie să fie o măsură potrivită pentru tine și să-ți permită să desfășori mișcările dorite.

5.    Tricoul sau bluza, cele mai potrivite haine la sală

Vara ai nevoie de un tricou iar în sezonul mai rece poți alege bluza, ambele trebuie să asigure uscarea rapidă a fibrelor, adică absorbția transpirației și evacuarea ei în exterior. Materiale precum: poliamida, elastanul sau poliesterul sunt potrivite și, în funcție de tehnologie, aceste materiale pot fi în proporții diferite. În plus, au și un nivel de izolare termică și elasticitate. Nici tricoul, dar nici bluza nu trebuie să fie strâmte.

6.    Cele mai bune șosete pentru fitness sunt cele din țesătură acrilică

Evită șosetele de bumbac tocmai pentru că rețin umezeala iar asta este un coșmar pentru picioare, plus că te predispun bășicilor. Acrilicul este cel mai bun material pentru șosete atunci când faci sport pentru că nu rețin umezeala și, ai grijă să nu fie strâmte ca să nu-ți perturbe circulația sanguină, mai ales că este accelerată în activitatea de sport.

7.    Încălțămintea pentru activitățile sportive de la sală

Testarea este un aspect important când îți cumperi încălțăminte pentru sport la sală. Alege adidași sport, flexibili cu talpă ușoară pentru efectuarea ușoară a oricăror mișcări de gambă. Probează mereu cu soșetele cumpărate pentru sport. O pereche de adidași cu perne de aer și talpă de spună poate fi cea mai bună alegere.

La capitolul de accesorii, sunt importante mănușile de protecție dacă lucrezi cu greutăți la sală și un prosop din microfibră. Geanta ta de fitness mai trebuie să conțină un prosop pentru duș și un gel de duș, precum și o lenjerie curată inclusiv o pereche curată de șosete. Mizează întotdeauna pentru echipamente de calitate pentru activitatea de sport și bucură-te de mișcare!

Foto Shutterstock