Ne imaginam adesea ca, pentru a fi bine imbracate, am avea nevoie de un buget fabulos pentru a ne achizitiona haine direct de la marile case de moda. Secretul nu sta insa in cati bani dai pe haine, ci in ceea ce alegi in limita bugetului disponibil si in felul in care porti si combini hainele si accesoriile pe care le ai. In continuare, ne-am propus sa iti dezvaluim cateva trucuri care te vor ajuta sa dai hainelor ieftine un aspect scump si sa te imbraci bine cu un buget redus.
Alege haine cat mai simple!
Ai observat probabil ca unul dintre atributele hainelor scumpe si de bun gust este simplitatea. De multe ori, obiectele vestimentare sau accesoriile ieftine sunt prea incarcate cu tot felul de brizbrizuri. Poti insa sa dai la o parte aplicatiile care incarca hainele sau talismanele agatate de genti ori sa le inlocuiesti manerele. Sau sa alegi de la inceput lucruri simple, fara prea multe accesorii care sa le incarce, fara mult sclipici, pietre sau auriu si argintiu.
Atentie la accesorii!
Un alt truc simplu este sa schimbi nasturii de la sacouri, jachete sau paltoane. De multe ori, astfel de obiecte vestimentare pe care nu ai platit foarte mult, desi au un model frumos sau un material bun, au accesorii ieftine. Iar nasturii fac parte din aceasta categorie. Scoate-i si inlocuieste-i cu niste nasturi potriviti, de buna calitate. Acestia vor schimba radical aspectul hainelor.
Intretinerea, mama longevitatii
In loc sa le speli acasa, la masina, mergi cu hainele la curatatorie! De cele mai multe ori, curatarea chimica le improspateaza si, in plus, le face sa isi mentina aspectul de nou si, implicit, culoarea pentru mai mult timp. Pentru ca una dintre problemele hainelor mai ieftine este ca se decoloreaza rapid. De asemenea, ai grija cum iti depozitezi hainele si accesoriile si cum le ingrijesti. Depoziteaza hainele pe umerase, umple gentile cu hartie in perioadele in care nu le porti si aplica crema pe posetele sau alte accesorii din piele pentru a ascunde zgarieturile si pentru a preveni scorojirea acestora.
Alege haine barbatesti!
De cele mai multe ori, hainele pentru barbati sunt confectionate din materiale mai bune, plus ca sunt mai simple si au acel aspect minimalist. Mai ales daca vorbim de camasi, pulovere sau hanorace. De obicei, marimea cea mai mica se potriveste si pentru femei, unde mai pui ca marile case de moda includ adesea in colectiile lor piese oversized.
Mergi cu hainele la croitor!
O mica ajustare a manecilor sau taliei poate schimba radical aspectul unei haine si o poate face sa para mai scumpa. Pentru ca una dintre calitatile hainelor de designer este croiala impecabila. Pe de alta parte, taie etichetele hainelor pentru ca, de multe ori, tocmai eticheta este cea care ne face sa catalogam o haina ca fiind ieftina. Pentru ca vrem, nu vrem, gandim in functie de branduri si, chiar daca o haina arata foarte bine, vazandu-i eticheta, ne schimbam automat parerea. La fel cum ni se poate intampla sa vedem o haina care ni se pare urata si sa incercam sa o privim altfel doar pentru ca observam ca apartine unui brand de lux.
Culorile fac diferenta
Alege haine negre sau in culori inchise si evita marourile, movul sau kakiul la hainele ieftine pentru ca acestea fie isi pierd rapid intensitatea, fie sunt combinate nepotrivit la nivelul imprimeurilor. Este o regula deja cunoscuta ca nuantele deschise scot in evidenta un obiect vestimentar mai ieftin. De asemenea, este de preferat sa alegi hainele monocrome, in detrimentul celor cu imprimeuri.
Opteaza pentru modele clasice!
Cumpara haine cu croieli clasice sau genti ori pantofi cu modele clasice. De multe ori, brandurile de masa ofera variante asemanatare celor pe care le gasesti la brandurile de lux, iar diferentele sunt mai greu de observat pentru ca, de obicei, privim obiectul in ansamblu, nu stam sa analizam fiecare detaliu. Alege materiale mai groase, in special pentru pulover sau jeansi. Acestea le dau substanta si le fac sa para mai scumpe.
Sfaturi scumpe pentru haine ieftine
Daca iti cumperi rochii ieftine, evita dantela sau plasa; daca iti cumperi incaltaminte ieftina, evita platformele – acestea sunt rareori reusite la modelele care costa putin; daca iti cumperi bijuterii mai ieftine, evita pietrele sau materialele foarte sclipitoare; daca optezi pentru genti sau incaltaminte din inlocuitor, evita materialele lucioase si alege pielea ecologica texturata.
Text: Bianca Badescu