Femeile sunt innebunite dupa o manichiura si o pedichiura perfecte, iar o dupa-amiaza petrecuta intr-un salon de profil ar trebui sa fie placuta, relaxanta, nicidecum generatoare de griji. De fiecare data cand pasesti intr-un astfel de salon, ar fi bine sa detii toate informatiile care sa te ajute sa-ti poti da seama daca ai nimerit in locul potrivit. Odata ce vei iesi pe usa salonului, trebuie sa te bucuri doar de rezultate.
Ce pericole pot ascunde trusele de manichiura din saloane
In cazul in care nu stiai, exista cateva state care interzic utilizarea instrumentelor cu ajutorul carora se realizeaza manichiura de la o persoana la alta, tocmai de aceea indicat ar fi ca la salon sa iti iei de acasa propria trusa. Paronichia este termenul medical utilizat pentru a descrie infectia din jurul unghiei; simptomele includ durere, roseata, umflarea tesutului din jurul unghiei etc. Cauza, in general, este taierea cuticulelor cu un instrument care nu a fost sterilizat. Tratamentul depinde de natura infectiei: fungica sau bacteriana. Se trateaza, de obicei, cu antibiotice aplicate topic, dar, in cazurile severe, poate fi nevoie de antibiotice orale sau de injectii sub unghie.
Nu trebuie sa te increzi in aparente
Indiferent de cat de frumos sau de scump ar fi un salon, nimic nu garanteaza ca instrumentele folosite sunt sigure. Totul depinde de cum sunt curatate, de metoda pe care angajatii din aceste saloane o folosesc. Pe langa paronichia de care aminteam mai sus, intreaga unghie poate fi afectata de tinea unguium (ciuperca) ce poate conduce la caderea unghiei, iar hepatita este una dintre bolile care pot fi transmise atunci cand trusa de manichiura nu a fost sterilizata. Forfecutele de cuticule, clestele de unghii si pilele trebuie curatate dupa fiecare clienta in parte.
Ingrijirea propriei truse de manichiura
Dar sa nu crezi ca, atunci cand iti faci singura manichiura acasa, ai scapat de probleme. Cutia in care depozitezi aceste ustensile trebuie sa fie curata, pentru ca, in caz contrar, se va crea un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor, chiar daca instrumentele in sine sunt curate. Nu imprumuta niciodata trusa de manichiura niciunei prietene, indiferent cat de bine cunosti persoana respectiva. Dupa fiecare folosire a acestor instrumente, dezinfecteaza-le prin fierbere si apoi sterge-le cu alcool sanitar. La fel de bine, poti folosi si inalbitor. Se spune ca paza buna trece primejdia rea, asa ca ai foarte mare grija de trusa ta de manichiura, respectiv de manichiura si sanatatea ta.
Text: Ruxandra Dumitrescu