Joi seara, intr-un cadru elegant, a avut loc, in prezenta invitatilor: jurnalisti, influenceri, bloggeri si vedete, lansarea editiei limitate de vin, Mostenirea, a Cramei Macin.
Pastrand filonul traditiei romanesti, cele 1918 sticle editie limitata reprezinta un hommage adus celebrarii Centenarului.
Aromele din pahar
Vinul Mostenirea este un un cupaj de Feteasca Neagra si Babeasca Neagra. O Feteasca Neagra in proportie de 80%, vinificata separat de Babeasca Neagra, baricata cat sa ii imprime note fine de vanilie si condiment. Este un vin cu o corpolenta medie, cu taninuri moi si 13 grade alcoolice, perfect integrate. Surprinde prin aromele intense de fructe rosii (zmeura, visine, cirese coapte), prune, coacaze negre, dar si prin notele florale si condiment dulce. Este un vin tanar caruia daca i se da ocazia sa se mai invecheasca in sticla va spune povestea locului in tonuri aromatice.
Poate fi asociat cu branzeturi maturate si cu mancaruri pe baza de carne rosie si vanat. Porc brezat, coaste de miel, tocana de caprioara, rata cu varza rosie sunt doar cateva din sugestiile pentru o asociere de succes.