Cosmetica dentara pentru un zambet stralucitor

0a0a152996Cosmetica dentara nu este o metoda la care pot apela doar vedetele despre care citesti deseori in ziare si nici nu este dedicata doar oamenilor bogati. Datorita faptului ca astazi exista o mare varietate de optiuni, poti obtine un zambet sanatos, frumos, care sa iti ofere incredere in tine fara prea multe batai de cap. Un simplu zambet poate spune multe, iar dintii frumosi te pot ajuta atat in viata profesionala, cat si in cea personala.

De la mici modificari la chirurgia orala exista o serie de tehnici de cosmetica dentara, care pot trata dintii decolorati, diformi sau cu alte probleme.

Ce este cosmetica dentara?

 

In timp ce stomatologia traditionala se adreseaza sanatatii dintilor si gingiilor, cosmetica dentara se concentreaza pe aspectul dintilor, al zambetului… al intregii guri. Progresele recente care au fost realizate in acest domeniu le permit stomatologilor sa infrumuseteze dintii in fel si chip, sa-i albeasca, sa-i accesorizeze sau chiar sa-i acopere cu tot felul de materiale, si asta doar pentru a se obtine o transformare radicala a zambetului. Materialele utilizate astazi sunt mult mai durabile si au un aspect natural, iar de obicei, femeile sunt cele care apeleaza la astfel de tehnici.

 

Tehnici de cosmetica dentara

 

Albirea dintilor. Aceasta procedura este utilizata pentru a albi dintii decolorati sau patati si se poate face atat in cabinetul medicului stomatolog, cat si la domiciliu cu ajutorul unui kit de albire, pe care il poti achizitiona chiar din cabinetul dentistului. Exista si pe piata astfel de produse, insa nu este indicat sa le utilizezi pe acelea.

 

Fatetarea dintilor. Fatetele de portelan se lipesc de obicei pe suprafata vizibila a dintilor, imbunatatindu-le aspectul. Aceasta tehnica este utilizata de obicei pentru a acoperi spatiile dintre dinti, pentru a le modifica forma sau chiar dimensiunea. Atentie insa, numai medicul dentist poate stabili daca aceasta este tehnica potrivita pentru tine.

 

Detartrajul. Detartrajul presupune indepartarea tartrului de pe dinti, fiind o actiune nedureroasa, ce tine si de igiena dentara si care poate fi realizata cu ajutorul ultrasunetelor, al aerului comprimat (sonic) sau cu ajutorul unor instrumente actionate manual.

 

Indepartarea gingiei. O astfel de tehnica se poate realiza in momentul in care dintii unei persoane sunt acoperiti de gingie mai mult decat ar trebui sau cand linia gingiei este inegala. Procesul presupune indepartarea tesutului in plus, pentru a oferi un aspect alungit dintilor, si se realizeaza cu ajutorul unei interventii chirurgicale orale.

 

Bijuteriile dentare. Aplicarea unei bijuterii dentare nu afecteaza dintele, ci infrumuseteaza practic zambetul prin lipirea unei bijuterii cu ajutorul unei substante speciale. Bijuteriile dentare pot fi alese in functie de gustul fiecarei femei si in doar cateva minute zambetul poate deveni mai stralucitor si mai seducator.

 

Remodelarea si reconturarea dentara. Remodelarea si reconturarea dentara este o tehnica ce consta in imbunatatirea aspectului dintilor prin slefuirea unei portiuni din smaltul lor, cu scopul modificarii formei acestora.

 

Astazi, cosmetica dentara a devenit mai populara ca oricand, iar in cazul in care nu ai dintii perfecti in mod natural, cu ajutorul unui medic stomatolog si al tehnicilor de cosmetica dentara poti oricand sa obtii zambetul la care ai visat.

 

Text: Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com