Mananca in timpul sarcinii ceea ce vrei sa manance copilul tau apoi, ar putea suna indemnul rezultat in urma ultimului studiu publicat in revista Pediatrics. Conform acestei cercetari, aromele sunt transmise de la mama la fat prin intermediul lichidului amniotic.
S-a demonstrat ca aromele de vanilie, morcov, usturoi, anason sau menta se transmit prin lichidul amniotic sau prin laptele mamei. Acest lucru inseamna ca bebelusii pot “gusta” in burta mamei aceste arome, insa mai interesant este ca, atunci cand se nasc, isi amintesc aceste gusturi si le prefera. La aceasta concluzie s-a ajuns studiind trei grupuri de gravide: unui grup i s-a spus sa bea suc de morcov in fiecare zi in timpul sarcinii, altuia – in timpul alaptarii, iar cel de-al treilea grup a evitat morcovii complet. Apoi, cand copiii au inceput sa manance alimente solide, cercetatorii i-au hranit cu cereale amestecate ori cu apa, ori cu suc de morcovi. Copiii ai caror mame bausera suc de morcovi in timpul sarcinii sau alaptarii mancau mai multe cereale cu suc de morcov decat ceilalti. Aceste rezultate sunt foarte importante pentru ca, invatandu-ne copiii inca din pantece sa manance alimente sanatoase, le putem forma gustul pentru o dieta corecta pe tot parcursul vietii.
Text: Bianca Badescu