Combate raceala cu remedii din natura

shutterstock 66205579Esti vlaguita? Te doare capul si ai nasul infundat? Nu te ingrijora! Ii poti veni de hac racelii cu ajutorul remediilor din farmacia verde. Beneficiile lor sunt multiple! Se administreaza usor, sunt accesibile si actioneaza rapid. Mai ai vreun motiv sa nu le-ncerci?

Diferentele bruste de temperatura, vantul puternic si frigul slabesc rezistenta organismului si te expun infectiilor respiratorii. Inainte de a lua analgezice, antibiotice sau alte tipuri de medicamente, ia in calcul cateva alternative naturale.



Polenul poliflor, un tezaur de sanatate

Un remediu accesibil si usor de administrat in bolile respiratorii este polenul. Il poti lua ca adjuvant, cate o lingura dimineata (pe stomacul gol) si una seara sau amestecat (100 g polen) cu miere (200 ml), catina (150 g) si zeama de la o lamaie. Catina este o sursa bogata de vitamina C responsabila cu neutralizarea bacteriilor din organism, iar mierea si polenul contin aminoacizi, vitamine si minerale necesare sistemului imunitar.

Uleiul volatil de eucalipt desfunda nasul

Nasul infundat este un disconfort de nesuportat atunci cand esti racita. Uita de acesta cu ajutorul uleiului volatil de eucalipt. Inhalatia se face deasupra unui vas cu apa clocotita in care ai pus 3-4 picaturi de ulei de eucalipt, apoi te acoperi cu un prosop si respiri aburii timp de 10 minute.

Propolisul calmeaza durerile de gat

Daca simti ca durerea de gat se acutizeaza rapid, atunci actioneaza intocmai, luand tinctura de propolis pe o lingurita de zahar. Consuma-l incet, astfel incat sa-si faca efectul eficient la nivelul gatului. La fel de buna este si zeama de lamaie cu miere. Adauga si o picatura de ulei volatil de menta si durerea dispare in doar cateva minute.

Ceaiurile fac minuni impotriva racelii

Durerile de cap, musculare si celelalte simptome neplacute ale racelii se amelioreaza daca bei ceaiuri, cate trei-patru cani pe zi, din plante precum: soc, urzica, galbenele, cuisoare, sunatoare sau musetel. La fel de bun este si ceaiul din lamaie preparat astfel: tai fructul in patru si-l fierbi in jumatate de litru de apa pana cand scade la jumatate. Poti indulci ceaiul cu miere, numai dupa ce s-a racit, si aroma cu un praf de scortisoara (aceasta previne frisoanele si grabeste vindecarea).

 

Text: Elisabeta Cosmescu