Cine este generația Z? Cum cresc copiii de astăzi și cum se vor transforma ei în adulții de mâine? Un sondaj făcut de Universitatea Northeastern din Boston, SUA a încercat s-a identifice care sunt valorile și planurile generației Z.
Vor cursuri de antreprenoriat
Generația Z este formată din copiii și tinerii născuți după 1995. Ei vin după generația Mileniului sau generația Y. Aceștia au copilărit după anii ‘90, într-o perioada de pace și prosperitate.Cei din generația Z sunt copiii care au aflat de mici ce înseamnă terorismul și care au fost crescuți în plină criză economică mondială.
Când ne gândim la generația Z, primul lucru care ne vine în minte este tehnologia. Pentru că acești copii au apărut într-o lume puternic tehnologizată. Și s-au născut cu smartphone-ul în mână, știind parcă exact cum să manipuleze un calculator sau un telefon. Pentru ei, Facebookul, Instagramul și Youtube-ul au ținut loc de cărți.
Se spune că tinerii generației Z sunt mai realiști și se gândesc mai mult la viitor decât generația precedentă. În timp ce generația Y este formată din tineri cu probleme financiare și care nu reușesc să se descurce în lumea reală pentru că această nu coincide cu așteptările lor.
42% dintre copiii care generației Z vor să fie liber- profesioniști. Mulți dintre ei vor să facă cursuri de antreprenoriat la facultate, iar 65% cred că vor avea mai mult succes în carieră decât părinții lor.
Copiii crescuți cu smartphone-urile în mână
Generația Z pare să vină cu un nivel de toleranță mai ridicat față de diversitate și cu o atitudine mai împăciuitoare. Sunt mai deschiși către multiculturalism, sunt mai înclinați către atitudinea politically correct și mai îngrijorați de viitorul lor. 73% sunt în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex, 64% cred că serviciile de sănătate ar trebui să fie gratuite pentru toată lumea și 54% și-ar dori ca studiile universitare să fie, de asemenea, gratuite.
Cei din generația Z sunt mai conștienți de importanța brandului personal și sunt mai preocupați de intimitatea lor, față de cei din generația Y. Aceștia din urmă sunt foarte deschiși în a posta tot ce se întâmplă în viața lor pe conturile de social media sau pe bloguri.
Generația Z sunt cei cărora le-am pus calculatoarele și smartphone-urile în mâna de la o vârstă fragedă. Sunt cei cărora mediul virtual le e cel puțin la fel de apropiat ca mediul real, cei care trăiesc între offline și online.
Text Cristina Dudău
Foto Hepta