Chef Florin Dumitrescu, copilul-minune al gastronomiei

 AUL0100Este cel mai mic jurat din echipa “MasterChef”, a lucrat sub indrumarea lui Chef Mirco Bottoni si este numit de multe persoane “copilul-minune al gastronomiei”. Exact! Florin Dumitrescu este MasterChef-ul cu care stam de vorba despre cariera, concurs, dar si despre faptul ca va deveni in curand tatic. Va lasam sa aflati ce ne pregateste pe viitor chiar de la el. Doamnelor si domnilor, Chef Florin Dumitrescu!

 

Buna, Chef Florin, ce faci, cum merg filmarile la “MasterChef”?

Desi filmarile s-au terminat, programul meu e in continuare foarte incarcat. Nu am avut vacanta pentru ca a trebuit sa ma ocup de apartament pentru venirea micutei pe lume. In plus, am luat in grija doua locatii din tara si una din Bucuresti, asa ca voi coordona trei restaurante in total. Inca nu am reusit sa ma odihnesc.  

 

Dupa cum am promis, nu o sa intru in detalii legate de incidentul recent pe care l-ai avut cu unii dintre concurenti, insa te voi intreba cum faci sa iti mentii calmul?

Nu am o tehnica anume si nici nu sunt genul care sa ia lucrurile foarte personal. Cand vine vorba de job, sunt foarte exigent si vreau ca lucrurile sa iasa perfect, asa ca daca uneori limitele mele sunt impinse la maximum, incerc sa ma detasez.

 

Crezi ca in spatele tuturor acuzatiilor aduse la adresa ta exista un plan care sa duca la discreditarea ta ca Chef?

Oricine e liber sa faca ce vrea, un om poate simti un punct slab si va incerca sa il exploateze, insa nu m-am dus cu gandul atat de departe incat sa cred ca s-a pus la cale actiunea de discreditare a mea.

 

 AUL8503Desi ai 25 de ani, ai o cariera de succes si un viitor stralucit. Ai visat dintotdeauna sa fii bucatar?

La 14 ani mi-a incoltit in minte aceasta idee si cred ca atunci am inceput cu adevarat sa fac ceva in acest sens. Nu a fost o cale premeditata cu mult inainte de a ma apuca de meserie, insa sunt foarte fericit ca am ales acest drum.

 

Care a fost primul tau contact cu bucataria? De unde pasiunea pentru gastronomie?

Pasiunea a venit muncind. Primul meu contact cu bucataria a fost de fapt la televizor: cand aveam 14 ani, ma uitam pe un post de televiziune italienesc si am vazut acolo un bucatar care in 30 de minute a facut o farfurie. Mi-a placut ca era imbracat in alb imaculat, iar farfuria pe care a pregatit-o era geniala! Arata foarte bine si m-am gandit ca e ceva ce as putea sa fac si eu. Cam la 2-3 ani dupa ce m-am angajat pot sa spun ca am devenit si pasionat.

 

Ai lucrat sub indrumarea lui Chef Mirco Bottoni. Ce ne poti povesti despre acea perioada?

Mirco Bottoni a fost director food & beverage pe o insula turistica si a preluat restaurantul unde am ajuns sa lucrez si eu. Este omul care mi-a schimbat mentalitatea in ceea ce priveste viata unui bucatar, mi-a influentat gandirea pozitiva in aceasta meserie. Unui bucatar in primul rand trebuie sa-i placa sa manance. Ca sa stii sa mananci ceva, trebuie sa iti dezvolti gustul, asta am invatat cel mai mult de la el, iar daca este ceva ce imi place sa mananc, sigur o sa gatesc bine acel preparat.

 

Esti numit de multe persoane “copilul-minune al gastronomiei”. Cum comentezi acest lucru?

Ma simt flatat, cu toate ca eu pot mai mult de atat.  “Copil-minune” am fost cand eram Chef de restaurant, la 21 de ani.

 

Cum spuneam si mai inainte, desi esti foarte tanar, ai o cariera stralucitoare la care viseaza foarte multe persoane. Ce sacrificii ai facut ca sa ajungi ceea ce esti astazi?

In primul rand, nu am stiut ce inseamna viata personala. Cand mi-am inceput drumul spre bucatarie, am sacrificat copilaria, adolescenta, viata de familie si timpul liber. Nu am stiut ce inseamna plimbari sau iesit la biliard in miezul zilei. Acesta este cel mai mare sacrificiu pe care cineva poate sa-l faca pentru o cariera de succes, trebuie sa renunti la viata de familie si prioritara sa fie cariera.

 

 Ai gatit pentru Nicolas Cage, Francis Ford Coppola si Roger Federer si multi altii. Te simti onorat in vreun fel de acest lucru?

Da, ma simt onorat, dar i-am perceput ca pe niste oameni simpli, normali, asa cum ar vrea si ei sa se simta perceputi. De exemplu, cand Nicholas Cage a mancat in restaurantul meu, l-am tratat ca pe orice alt client, adica m-am dus la masa, i-am luat comanda, am stat de vorba. Cred ca un star aflat intr-o tara straina apreciaza cel mai mult acest tip de tratament.

 

 C1K8353Faci parte din juriul emisiunii “MasterChef” alaturi de Chef Sorin si Chef Catalin. Care este relatia dintre voi? Cum va intelegeti atat pe platourile de filmare, cat si in viata de zi cu zi?

Suntem in relatii foarte bune. Spre deosebire de alte echipe de bucatari, suntem prieteni, iar in timpul liber nu prea vorbim despre mancare. Colaboram si in afara platoului, uneori le mai cer si sfaturi legate de bucatarie. Fiind cel mai mic, imi permit.

 

Cum ai descrie experienta de membru al juriului de la “MasterChef”?

Pentru mine, inseamna apogeul primului sfert de secol din viata mea.

 

Ce planuri de viitor ai in ceea ce priveste partea profesionala?

Imi doresc ca pana la 30 de ani sa imi deschid restaurantul meu, cu resurse proprii, imi doresc ca emisiunea “MasterChef” sa continue inca cel putin 25 de sezoane si, pe langa aceasta, o sa incerc sa fac ce pot mai bine si sa-i invat si pe altii cum sa gateasca excelent.

 

Nu as vrea sa incheiem interviul inainte de a te felicita pentru faptul ca vei deveni in curand tatic. Care a fost primul lucru care ti-a trecut prin gand cand ai aflat ca vei fi tata?

Eu imi doream de foarte mult timp un copil si cred ca este cel mai bun lucru care poate sa i se intample unui om. In viata se poate petrece orice: sa nu mai pot sa mai gatesc sau toate casetele cu “MasterChef” sa se demagnetizeze si sa se piarda, insa copilul e dovada ca tu ai fost candva locuitor al acestui Pamant si, pana la urma, motivul pentru care ne aflam aici.

 

Care crezi ca va fi cea mai mare schimbare din viata ta dupa nasterea fetitei?

Se vor schimba prioritatile mele: pe primul loc va fi familia si apoi cariera.

 

Ce face Florin in timpul liber, ce il relaxeaza si ce ii da batai de cap?

Batai de cap imi dau renovatul apartamentului si orice alt fel de cumparatura care nu inseamna mancare. Ma relaxeaza cafeaua de dimineata, cititul si incep acum sa dezvolt o noua pasiune pentru miscare: sa ies cu baietii la un fotbal, poate sa ma intorc la sportul de care am fost atasat toata copilaria, adica inotul. Incerc sa duc un stil de viata mai sanatos. Bineinteles, ce ma relaxeaza cel mai mult este sa mananc. J

 

Un gand pentru cititoarele Tonica…

Sa aiba grija de barbatii lor de acasa, sa le gateasca bine si gustos si sa-si mentina un stil de viata sanatos prin ceea ce aleg sa puna in farfurie.

 

Text: Andreea Popescu