Simpaticul Chef Florin Dumitrescu a lansat miercuri seara, 27 septembrie, un meniu concept cu trei retete de burger gourmet, care ii poarta semnatura si care vor regasi pe lista preparatelor speciale intr-un cunoscut restaurant din Bucurestim, timp de trei luni de zile.
I-au fost alaturi nu numai familia si prietenii, ci si colegi de munca, fosti concurenti din show-urile culinare de televiziune, vedete, dar si admiratori. Restaurantul a fost invaluit de aromele savuroase ale burgerilor pe care toti erau nerabdatori sa ii guste si a rasunat de muzica rock pe care, la un moment dat, a cantat-o chiar chef Florin Dumitrescu.
Invitatie la un concert culinar
„Am gandit aceasta lansare ca pe o invitatie la un concert culinar. Am vrut sa le aduc oamenilor nu numai mancare buna, ci si o atmosfera frumoasa si relaxata. Tocmai de aceea, desi am avut mari emotii, am indraznit sa urc pe scena de la Hard Rock Cafe si sa cant asa cum as face-o in fata unor prieteni. Sunt sigur ca toti cei care mi-au fost alaturi s-au bucurat si mi-au iertat stangaciile de cantaret amator. Le multumesc tuturor celor care au trecut miercuri seara pe la lansare”, a spus incantat si recunoscator chef Dumitrescu.
De toate acestea s-au bucurat aseara Serban Copot, Liana Stanciu, Cezar Ouatu, Iuliana Pepene, Simona Pope, Andrei Aradits, Mirela Retegan, bloggeri culinari, multi prieteni ai chefului, dar si clienti ai restaurantului, care au facut rezervare din timp pentru a fi prezenti la lansarea meniului Gourmet Burgers.
Chef Catalin Scarlatescu organizeaza Festivalul gustului romanesc
Nici colegii de breasla nu au lipsit de la eveniment, astfel ca multi dintre cei care i-au fost concurenti in emisiunile TV au venit special sa il sustina pe chef: Giani Banuta, castigator „Chefi la cutite”, Iulian Mitea, Alex Teacher Cirtu, Bogdan Dexter Alexandrescu, Andreea Moldovan si DJ Optik, Jesica Zamfir, castigatoare „MasterChef”, Victoe Nemes, Mihai Toader.
Burger inspirat de o reteta a regretatului Radu Anton Roman
Dupa cum le spune si numele, cele trei retete de burgeri au fost o surpriza placuta pentru toti invitatii lui Florin. Primul dintre ei aduce intr-o forma interesanta placinta de berbecut, inspirata de Radu Anton Roman, de data aceasta reprodusa intr-un burger cu note subtile de scortisoara si nucsoara, dar si un sos special pentru cartofii prajiti cu branza de capra.
Iubitorii de fructe de mare se pot bucura si ei de un meniu cu creveti usor picanti si acrisori, iar fanii bucatariei frantuzesti pot savura burgerul cu carne de vita, invelit in sos de foie gras si trufe negre. Totodata, pe perioada in care meniul va fi disponibil, in restaurant vor fi expuse tunica si primul cutit de chef ale lui Florin Dumitrescu.
Text: Oana Baltoc
Credit foto: Mihai Morariu