Al doilea concert al Festivalului Sergiu Celibidache a adus pe scena Ateneului Roman din Bucuresti pe unul dintre fostii elevi ai lui Sergiu Celibidache: Enrique Garcia Asensio. Maestrul Asensio a demonstrat toate abilitatile tehnice si muzicale, in programul simfonic promitator, de la clasic si romantic la muzica secolului 20. In “Celibidachiana” (Anton Garcia Abril), aspectele variate ale personalitatii lui Celibidache au luat viata, atat datorita partidei puternice de alama cat si a unisonurilor foarte elegante ale corzilor.
In concertul pentru vioara de Ludwig van Beethoven, unul dintre marile concerte clasice, Maestrul Asensio impreuna cu orchestra Filarmonicii George Enescu au gasit in violonistul roman de exceptie, Liviu Prunaru, congenialitatea. Liviu Prunaru ne-a incantat cu o interpretare a concertului de Beethoven, extrem de naturala si vocala. Ca raspuns la aplauzele intense ale publicului, Liviu Prunaru a ales ca bis partea a treia din Sonata nr 3 in Do major de Johann Sebastian Bach prin care cantibilitatea magnifica a starnit ovatiile publicului in aceasi masura in care a facut-o si Maestrul Enrique Garcia Asensio.
Interpretarea Simfoniei a 2 a de Johannes Brahms este strans legata de cea ramasa in istorie a primei Simfonii a aceluiasi compozitor, interpretata fiind tot de Orchestra Filarmonicii George Enescu, in aceasi sala, sub bagheta Maestrului Sergiu Celibidache. Pasiunea si arhitecura deosebita a acestei lucrari a atins adanc audienta. Cu un gest extrem de personal, Maestrul Enrique Garcia Asensio a dedicat aceasta interpretare maestrului si prietenului de o viata a acestuia, Sergiu Celibidache.
Programul din 3 iulie 2012, continua cu un RECITAL MUZICA DE CAMERA “CELI’S FRIENDS”
- Wolfgang Amadeus Mozart – Homquintett KV 407
- Felix Mendelssohn Bartholdy – Quartett op.80 in fa minor
- Ernest Chausson – Poeme op 25 pentru vioara si pian
- Franz Schubert – Trout Quintet
Biletele la concertele din perioada 30 iunie-7 iulie pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (Germanous, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas, Carturesti) si online pe www.eventim.ro
Text: Andreea Popescu