Este adevarat ca nu poti merge la un make-up artist in fiecare zi pentru a te putea lauda cu un machiaj lipsit de imperfectiuni, insa asta nu inseamna ca nu poti obtine un rezultat impecabil si singura. Machiajul este menit sa faca orice femeie sa se simta bine in pielea ei, sa acopere micile imperfectiuni si sa-i scoata in evidenta atuurile. Nimic mai simplu!
Dozajele sunt foarte importante, masurile gresite pot da tenului un aspect imbatranit, iar evitarea greselilor in make-up promoveaza frumusetea naturala.
Particule de fard pe obraz
Nu o data s-a intamplat sa aplici un fard pulbere pe pleoapa superioara iar rezultatul sa fie unul dezastruos: particulele de fard sa cada pe obraz, practic machiajul sa se imprastie. De data asta nu mai trebuie sa o iei de la capat.
Solutia: Aplicarea fardului pe pleoape nu este cine stie ce filozofie, ci trebuie acordata putin mai multa atentie. In primul rand, pentru ca fardul sa nu cada atunci cand il aplici, suprafata trebuie sa fie uscata, asa ca nu folosi o crema de fata pe pleoape, iar daca ai utilizat fondul de ten, estompeaza cu o pudra compacta. Exista si un mic truc. Ia un servetel si taie-l astfel incat sa obtii o fasie dreptunghiulara care sa iti poata acoperi pometii si plaseaz-o sub ochi. Aplica cu mana dreapta fardul si tine bucata de servetel cu degetul mare si cu degetul aratator ale mainii stangi. Particulele de fard vor cadea pe servetel iar obrazul va ramane curat.
Rimelul se intinde
Rimelul cu siguranta nu lipseste din arsenalul tau de beauty, insa de fiecare data patesti acelasi lucru. Grabindu-te sa pleci dimineata la serviciu, faci cum faci si observi ca s-a intins.
Solutia. Pudreaza-ti foarte usor genele inainte de a aplica mascara, astfel incat sa reziste intreaga zi. Trucul cu servetelul il poti utiliza si in acest context. De obicei, atunci cand rimelul este nou, riscul de a te murdari este si mai mare. Daca vrei sa indepartezi urmele de mascara de pe fata fara a demachia zona, indicat este sa astepti pana cand rimelul s-a uscat bine, dupa care, cu ajutorul unui betisor de urechi, apasand un pic mai tare sterge excesul.
Dunga de tus nu iese niciodata perfect
Pentru multe dintre femei, aplicarea tusului este o adevarata aventura care se soldeaza, de obicei, cu demachierea la nesfarsit.
Solutia. Prima regula pentru ca aplicarea tusului sa fie perfecta este sa nu te grabesti. Tusul, odata aplicat, este foarte greu de corectat. Poti trasa mai intai linia cu un creion foarte moale, cat mai aproape de baza genelor, dupa care sa vii cu eyelinerul. Creionul poate fi corectat mult mai usor. De asemenea, poti trasa doua-trei puncte in functie de cum doresti sa aplici tusul, dupa care sa unesti punctele intre ele. Poti aplica liniile chiar si in doi pasi, pentru a te putea opri daca iti tremura mana.
Sprancene perfect conturate
Sprancenele indulcesc trasaturile fetei, tocmai de aceea trebuie sa invatam sa le conturam astfel incat machiajul lor sa reziste, sa nu se intinda atunci cand transpiram.
Solutia. Foloseste o pensula in unghi, o crema corectoare pentru sprancene si un fard mat, cu 1-2 tonuri mai deschis fata de culoarea naturala a parului, in cazul blondelor cu un ton mai inchis. Sprancenele trebuie umplute dupa forma naturala, iar daca exista foarte multe goluri, foloseste-te de un sablon, exista truse special destinate ingrijirii sprancenelor. Pentru ca nu cumva sa uiti si sa pui mana pe sprancene, alege un gel special care dupa aplicare se usuca exact ca un fixativ.
Text: Ruxandra Raica