Cele mai bune leacuri impotriva infectiilor urinare

poza leacuri infectii urinareNinsoarea de afara te imbie sa iesi in parc si sa te joci cu zapada, exact ca-n vremurile copilariei? Ai grija! Daca nu te imbraci adecvat, te poti expune infectiilor urinare. Iata ce remedii actioneaza eficient daca totusi te-a prins o cistita de toata frumusetea.

Fara doar si poate, administrarea prelungita a tratamentului cu antibiotice poate scadea eficienta si poate da, la un moment dat, efecte secundare nedorite, cum ar fi candidoza (infectie vaginala cauzata de o ciuperca). Iata de ce este bine ca o infectie urinara sa fie tratata inca de la primele ei simptome, utilizand ca adjuvant si remediile naturale.



Tinctura de merisor, o licoare antiseptica ideala pentru tratamentul infectiilor urinare

Episoadele suparatoare ale infectiilor urinare pot fi inlaturate daca luati tinctura de merisor, timp de 10 zile, cate o lingurita amestecata cu putina apa, de doua ori pe zi, dimineata si seara. Calitatile ei antiseptice (opreste inmultirea germenilor) sunt cunoscute inca de pe vremea vikingilor, vremuri indepartate cand acestia foloseau fructele de merisor drept remediu antimicrobian, atat intern cat si extern, la inflamatia gingiilor, taieturi, dureri in timpul urinarii s.a.

In cazul in care nu o gasiti la plafar, tinctura de merisor se poate prepara in casa, din 20 de linguri de fructe uscate. Acestea se macina si se amesteca intr-un vas ceramic cu 500 ml alcool alimentar, de 50 de grade. Preparatul se lasa la macerat doua saptamani, in sticle inchise la culoare, dupa care se filtreaza si se pastreaza la frigider. Atentie! Tratamentul nu este recomandat femeilor insarcinate.

Ceaiul de soc are efect diuretic

Pentru a grabi vindecarea cailor urinare aveti nevoie de un ceai care sa inlature eficient bacteriile interne. Socul mareste diureza, impiedicand astfel contactul germenilor cu peretii vezicii urinare. Ceaiul se prepara din doua lingurite de planta uscata si maruntita, la o cana cu apa fierbinte. Lasati la infuzat 5-10 minute si urmati aceasta cura cel putin 20 de zile.

Dupa racire, puteti bea ceaiul indulcit cu miere. Pentru rezultate maxime, medicii fitoterapeuti recomanda patru cani pe zi cu ceai de soc. Si inca ceva! Cu ceai din radacina si flori de soc puteti face bai sau va puteti pune cataplasme in zona rinichilor (in zona soldurilor sau pe partea mai joasa a abdomenului).

Polenul si pulberea de catina cresc rezistenta in fata infectiilor urinare

Daca infectiile urinare nu va dau pace in sezonul rece, va puteti creste rezistenta cu ajutorul unei cure miraculoase din polen (100 g) amestecat cu miere (200 ml), catina (150 g) si zeama de lamaie (4-5 linguri cu suc). Amestecul se consuma dimineata pe stomacul gol (pentru o absorbtie cat mai buna a substantelor benefice), cate o lingura rasa. Tratamentul se urmeaza de trei ori pe an, de preferat in sezonul rece, si previne garantat racelile si gripa de sezon.

Uleiul de ienupar reduce usturimea cauzata de infectiile urinare

Senzatia de arsura sau de usturime cauzata de inflamatia cailor urinare poate fi atenuata cu ajutorul masajului cu ulei esential de ienupar. Puteti amesteca o lingurita cu ulei de masline si doua-trei picaturi de ulei de ienupar (nu depasiti aceasta doza deoarece riscati sa faceti iritatii), apoi aplicati-l pe spate, in zona rinichilor si masati folosind miscari circulare. Efectul este decongestionant, gratie ienuparului care creste circulatia sanguina, incalzind astfel muschii si calmand usturimea din zona renala.

 

Avantajele remediilor naturale, in general, ne sunt, multora dintre noi, mai mult decat clare. Sunt foarte bine asimilate de organism, actioneaza pe termen lung, stimuleaza imunitatea din plin si nu prezinta reactii adverse asa cum au, de cele mai multe ori, tratamentele medicamentoase alopate.

Text: Elisabeta Cosmescu