In Marea Britanie s-a efectuat un nou studiu in ceea ce priveste consumul de ceai. In urma experimentului, oamenii de stiinta au constatat faptul ca un litru de apa este echivalentul a 6 cani de ceai si efectul de hidratare al acestuia este asemanator celui dat de consumul de apa.
Constatarea facuta de cercetatori a infirmat ideea ca organismul poate suferi modificari din cauza continutului de cofeina din ceai. Mai mult, cercetarea arata ca ceaiul nu produce niciun efect negativ asupra sanatatii. Studiul clinic a fost facut in Marea Britanie unde au fost necesari 21 de voluntari. Pentru ca experimentul sa dea rezultate, a fost nevoie ca voluntarii sa bea fie patru cani de 240 ml de ceai pe o perioada de 12 ore, fie o cantitate similara de apa fiarta, servita calda. Ceaiului i-a fost adaugat 20 ml de lapte semidegresat, dar fara zahar. Probele de sange au fost luate inainte de a consuma lichidele si la intervale regulate pentru a verifica nivelurile de hidratare. Rezultatele analizelor arata ca nu exista diferente semnificative intre consumul de apa si cel de ceai. “Ceaiul este un mod excelent de a te mentine sanatos. In plus, un consum zilnic de ceai asigura un aport important de vitamine precum: B1, B2, B6, acid folic, care ajuta la reducerea riscurilor de boli de inima si accidente vasculare cerebrale’’, afirma nutritionistul Carrie Ruxton.
Text: Andreea Popescu