Ceaiul de cafea, mai benefic decat ceaiul si cafeaua

shutterstock_13973869Potrivit expertilor, infuzia facuta din frunzele arborelui de cafea este mai sanatoasa decat cele doua bauturi (cafea, ceai). Oamenii de stiinta spun ca aceasta infuzie are un gust mai amar decat ceaiul si nu este la fel de puternica precum cafeaua.

In plus, ceaiul de cafea are un nivel ridicat de compusi, care scad riscul de aparitie a diabetului si a bolilor de inima. Bautura are mai putina cafeina decat cafeaua si decat ceaiul clasic, facut din frunze de ceai. In plus, contine antioxidanti si are proprietati antiinflamatoare, conform “Daily Mail”.

Frunzele de cafea au fost examinate de catre cercetatorii de la Royal Botanic Gardens din Kew, Londra, impreuna cu cercetatori din Montpellier, Franta. Ei cred ca infuzia din frunzele plantei Coffea a fost trecuta cu vederea pana in prezent, din cauza faptului ca majoritatea oamenilor folosesc in special semintele din care prepara cafeaua, nestiind ca exista si alte seminte care sunt mult mai sanatoase.

Dupa analizarea a 23 de specii de plante, cercetatorii  spera ca ceaiul de cafea ar putea rivaliza cu celelalte tipuri de bauturi, ca ceaiul negru si verde, care sunt, in momentul de fata, disponibile pe piata.

Dr. Aaron Davies, botanist si cercetator, a declarat ca toate cele sapte specii analizate contin niveluri ridicate de mangiferin, ce are efecte antiinflamatorii, scade colesterolul, protejeaza neuronii si reduce riscul de diabet zaharat.

 

Cercetarea a fost publicata in revista “Annals of Botany”.

 

Text: Andreea Popescu