Considerat un preparat de lux, cu puternice radacini italiene, toate popoarele l-au adaptat in fel si chip, spaniolii i-au zis Paella, romanii i-au zis Pilaf, iar grecii il mananca cu smantana si branza feta. Reteta noastra de Risotto este una in conformitate cu cerintele italiene, dar adaptata pentru bucataria simpla, usor de preparat.
O portie contine in jur de 650 kcal din care 31g proteina, 16g grasimi, 85g carbohidrati.
Ingrediente pentru 4 portii
-500g fructe de mare congelate
-5 linguri de unt
– Parmezan
– o legatura patrunjel
– o lingura ulei masline
-sare si piper
?pentru Risotto
-o ceapa
– o lingura ulei de masline
-400g orez risotto
-2 lingurI de unt
– 250 ml vin alb
-sare si piper
– 1,2 litri supa de peste
Mod de preparare
Incepem prin a prepara reteta de baza de Risotto lasand la fiert supa de peste, spaland si curatand ceapa. Aceasta se innabusa intr-o lingura de ulei de masline, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul risotto, se innabusa, se toarna vinul alb si apoi jumatate din cantitatea de supa de peste si se fierb cu toate timp de 15-20 minute, se amesteca des iar cealalta jumatate din supa de peste se adauga treptat. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa deoparte.
Se lasa la dezghetat fructele de mare. Intre timp se spala si se toaca patrunjelul. Fructele de mare deja dezghetate se lasa sa se usuce pe un servet, uleiul de masline se incinge in tigaie, se adauga fructele de mare scurse si se lasa sa se innabuse timp de 5 minute. Se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca cu risotto-ul gata preparat si patrunjelul tocat. Se ia de pe foc, se lasa putin la racit si se serveste cu parmezan ras deasupra.
Daca va place bucataria italiana, va invit si la o portie de paste… sa fie Lasagna asadar, urmariti-ne.
Text: Cosmina Iorga