Ce sunt peptidele şi cum ne ajută să arătăm mai tinere

Produsele cosmetice și tratamente estetice pe bază de peptide au devenit un adevărat trend, fiind adoptate peste tot în lume și recomandate de esteticieni și influencerii de pe social media.

Medicul chirurg estetician Iancu Morad ne explică ce este mai exact acest compus chimic, ce beneficii aduce și de ce este în prezent atât de cerut și întrebuințat în industria antiaging.



Care este definitia peptidelor

Peptidele sunt compuși chimici constituiți din lanțuri scurte de aminoacizi și reprezintă o formă mai mică și mai simplă de proteine. Peptidele au diverse roluri în organism, printre acestea numărându-se și acelea de a stimula producția de colagen, de a hidrata pielea, de a reduce inflamația și de a avea alte beneficii pentru sănătatea pielii. Peptidele structurale sunt implicate în formarea structurilor de suport ale organismului, cum ar fi colagenul și elastina din țesuturile conjunctive, care contribuie la fermitatea și elasticitatea pielii. Peptidele bioactive sunt adesea incluse în produsele pentru îngrijirea pielii datorită capacității lor de a stimula producția de colagen, de a hidrata pielea, de a reduce inflamația și de a avea alte beneficii pentru sănătatea pielii.

Mentine-ti tineretea si aspectul tonifiat al tenului cu ajutorul produselor din gama Hydrotenseur de la Rilastil, specializata in prevenirea si corectarea semnelor de imbatranire.

Ce efecte pozitive au peptidele asupra pielii?

Tratamentele profesionale cu cocktail de substanțe, între care se află și peptidele, au mai multe efecte pozitive asupra calității și sănătății pielii și o acțiune de antiaging puternică.

  1. Peptidele stimulează producția de colagen: Peptidele pot stimula producția de colagen în piele. Colagenul este o proteină esențială care ajută la menținerea fermității și elasticității pielii și, prezent la un nivel opțim, poate contribui la reducerea ridurilor și a liniilor fine.
  2. Hidratare: Unele peptide au proprietăți de hidratare și pot ajuta la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii.
  3. Protecție împotriva radicalilor liberi: Anumite peptide pot acționa ca antioxidanți și pot ajuta la protejarea pielii împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi. Acești radicali pot cauza deteriorarea pielii și pot accelera procesul de îmbătrânire.
  4. Reduc inflamația: Peptidele pot avea proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la reducerea roșeții și a inflamației pielii, în special în cazul pielii sensibile sau predispuse la acnee.
  5. Repară pielea: Peptidele pot contribui la repararea pielii deteriorate sau lezate. Ele pot ajuta la vindecarea rănilor minore și la regenerarea țesutului cutanat.
  6. Uniformizează tonul pielii: Unele peptide pot contribui la uniformizarea tonului pielii și la diminuarea petelor pigmentare, lăsând pielea mai luminoasă, cu o nuanță uniformizată.
  7. Îmbunătățesc textura pielii: Peptidele pot ajuta la îmbunătățirea texturii pielii, reducând aspectul pielii aspre sau neuniforme.
  8. Bineînțeles, eficacitatea peptidelor poate varia în funcție de formularea produsului și de tipul de peptide utilizate. Acest lucru trebuie decis de medicul specialist la care apelați. “Unul din cele mai eficiente tratamente profesionale, pe bază de peptide, este Skin Booster, o procedură proprie, care constă în microinjecții, în straturile adânci ale pielii, cu un cocktail de vitamine, oligoelemente, peptide și acid hialuronic. Acest cocktail este inserat în straturile profunde ale pielii pentru a o ajuta din interior să se refacă și să devină intens hidratată, întinerită, mai fermă și netedă!”, încheie medicul chirurg estetician Iancu Morad.