Alimentele pe care le consumam sunt la fel de importante precum cremele pe care le depozitam in dulapuri si care sunt destinate ingrijirii pielii, a tenului. O alimentatie sanatoasa este cheia unui ten frumos. Ingredientele naturale ajuta la exfolierea pielii, o protejeaza impotriva razelor ultraviolete, impotriva petelor si ridurilor. Secretul unui ten perfect sta in grasimile sanatoase, proteine suficiente, fructe si legume. Ce se intampla, insa, cand dieta gresita lasa semne pe chipul nostru?
Consumul de dulciuri
Daca pe parcursul unei zile mananci dulciuri si mai bei si o bautura carbogazoasa, nivelul de zahar din sange va creste rapid, iar insulina va circula prin sange in voie. Mai multi experti in domeniu sugereaza ca insulina joaca un rol important in ceea ce priveste acneea. Intr-un studiu ce a inclus 43 de tineri care sufereau de acnee s-a observat o imbunatatire a acestei probleme dermatologice. Voluntarii au fost impartiti in doua grupuri. Unul dintre grupuri a consumat alimente cu un continut scazut de zahar, in timp ce grupul celalalt a tinut o dieta bazata pe carbohidrati. In cazul celor care au consumat foarte putin zahar s-a observat o imbunatatire. Pentru a lupta impotriva inflamatiilor si stresului oxidativ renuntati la consumul de zahar si concentrati-va asupra alimentelor cu un indice glicemic mic, consumati legume care contin antioxidanti.
Petele maronii
Aceste pete inestetice si inchise la culoare ar putea reprezenta modalitatea organismului de a indeparta toxinele, asta pe langa expunerea necotrolata la soare sau a unor afectiuni pe care trebuie sa le discuti cu medicul specialist. Pentru a evita aparitia acestor pete renunta la consumul de alcool, grasimi, mananca legume cu frunze verzi, cereale integrale, seminte crude. Nu uita de consumul de apa indiferent de anotimp, iar pe pete poti aplica direct ulei de ricin sau lamaie proaspat stoarsa in apa calda. Nu uita ca si ficatul poate contribui la aparitia petelor maronii, asa ca iti poti curata colonul si ficatul cu ajutorul extractului de ridiche neagra, radacina de papadie, suc de sfecla sau lamaie si apa distilata.
Atentie la consumul de lapte!
Laptele degresat poate fi plin de hormoni de crestere ce raman activi din punct de vedere biologic chiar si dupa pasteurizare. Studiile au indicat faptul ca acestia patrund in fluxul sangvin pot afecta nivelul de insulina, cauzeaza inflamatii si afecteaza producerea de sebum. Laptele organic ar putea fi o alternativa buna deoarece nu contine hormonii intalniti si in celelalte variante. Chipsurile pe care le rontaim intre mese contin carbohidrati rafinati ce cauzeaza inflamatii, stres oxidativ la nivelul ADN-ului. De-a lungul timpului vei observa aparitia liniilor fine, ridurilor, iar tenul va fi tern. In plus, carbohidratii rafinati conduc la aparitia acneei. Orezul expandat pe care il consumam pentru ca se spune ca nu ingrasa ridica nivelul zaharului din sange, ceea ce duce, de asmenea, la aparitia ridurilor. Cum? Organismul metabolizeaza carbohidratii simpli din prajituri prin transformarea acestora in glucoza. Odata ce au fost transformati, ei se lipesc de proteinele ce lupta impotriva ridurilor precum colagenul si il deterioreaza.
Beauty advsierii Catena recomanda produsele Vichy. Daca iti doresti sa-i oferi pielii tale o ingrijire speciala, atunci cu siguranta vei fi incantata de crema pentru fata Liftactiv Supreme de la Vichy! Mai multe detalii despre produs gasiti aici.
Text: Ruxandra Dumitrescu