Disfuncția erectilă, cunoscută și ca impotență este o afecțiune cu care tot mai mulți bărbați se confruntă, în ultimul secol. Mai exact, este imposibilitatea persistentă de a menține o erecție satisfăcătoare pentru contactul sexual.
Cele mai noi statistici indică o incidență a impotenței care începe după vârsta de 35 de ani. Studiul arată că 5% dintre bărbații cu vârste între 35 și 40 de ani suferă de disfuncție erectilă și 25% dintre bărbații de până în 65 de ani au această boală. Cu toate astea, impotența nu este o parte inevitabilă a procesului de îmbătrânire.
Această afecțiune are de obicei o cauză organică, însă poate fi cauzată și de alți factori precum admnistrarea unor anumite tipuri de tratamente medicamentoase. Totodată, orice tip de afecțiune care afectează circulația sanguină, mai ales pe cea de la nivelul penisului, poate produce declanșarea disfuncției erectile.
Factorii care cresc riscul de a dezvolta impotența sunt:
- abuzul de alcool;
- fumatul;
- obezitatea sau greutatea corporală crescută.
Cauzele frecvente ale declanșării impotenței, în funcție de vârstă
- La adolescenți și la tinerii de până în 30 de ani, principala cauză a impotenței este anxietatea, cauzată de frica vreunei posibile sarcini sau a bolilor cu transmitere sexuală.
- La grupa de vârstă mijlocie, factorii de stres, precum girjile cotidiene, furia și depresia conduc la impotență.
- Odată cu înaintarea în vârstă, după 50 de ani are loc o reducere a presiunii sanguine la nivelul penisului, fapt care are rolul de a îngroșa arterele și de a reduce apetitul sexual.
Alți factori care cresc riscul impotenței
Un factor foarte important în cazul refuzului actului sexual îl reprezintă lipsa de interes sexual față de parteneră.
Totodată, afecțiuni precum diabetul sau bolile renale pot provoca disfuncția erectile sau nivelul scăzut de testosterone. Acesta se poate reechilibra doar cu terapii hormonale.
Așa cum spuneam anterior, fumatul, consumul exagerat de alcool sau de substanțe psihotrope (medicamente care afectează mintea, emoțiile și comportamentul) sunt câțiva factori care pot duce la impotență. Antidepresivele, antihipertensivele și antiepilepticele sunt doar câteva dintre medicamentele care au ca efect secundar scăderea libidoului bărbatului.
Ce trebuie făcut pentru creșterea apetitului sexual la bărbați
Studii recente au demonstrate că exercițiile fizice regulate pot îmbunătăți calitatea vieții sexuale și reduc simptomele de disfuncție erectilă.
Atunci când impotența este cauzată de stres, anxietate sau depresie, sau dacă aceasta creează stres și tensiune în relația de cuplu, medicul specialist poate sugera terapia de cuplu și consiliere psihologică.
Însă pentru a menține “flacăra aprinsă”, specialiștii de la Naturalis au creat Potent Forte.
Conceput pentru nevoile barbaților, Naturalis Potent Forte actionează asupra organelor genitale masculine și a dinamicii sexuale, asigurând astfel buna funcționare a organismului și îmbunătățind calitatea vieții sexuale.
Suplimentul alimentar conține extracte de plante (Lepidium meyenii, Epimedium grandiflorum, Muira puama, Tribulus terrestris, Panax ginseng, Ginkgo biloba, Crocus sativus), L-arginina, vitaminele B3, B5 și B6, toate acestea având un efect benefic asupra erecției, prin stimularea libidoului și a potenței bărbatului.
Potent Forte ofera multiple beneficii, extractul de maca creșterea rezistența fizică și stimulează fertilitatea și dorința sexuală, iar extractul de Muira puama îmbunătațește funcția sexuală, crește apetitul sexual și ajută la concentrare și la diminuarea stresului.
Produsul se poate achiziționa din farmaciile Catena.