Toată lumea știe ce spune unul dintre cântecele Mariei Tănase:
“Mi-am pus busuioc în păr, măi
Să pot avea pe vino-ncoa’,
Să fiu ochioasă, năbădăioasă
Să se-mbulzească şi să mă iubească băieţii”
Adevărul este că busuiocul a fost întotdeauna considerat o plantă sacră. În India, de unde este originar, busuiocul a fost ridicat la rangul de “planta sfântă” (tulsi), fiind cultivat numai în locuri special amenajate din jurul sanctuarelor. Iar pentru vechii greci, busuiocul era “regele plantelor”.
În Bucureștiul anului 2019, el rescrie noi povești aromate în cocktail-urile de la Gold Bar Cafe.
Planta de Busuioc – între legende și mituri
Secole la rând, busuiocul a ,,călătorit” în toată lumea, o călătorie care a început acum 4000 de ani din sud-vestul Indiei până a ajuns pe Calea Victoriei la GOLD BAR Cafe. Aici îl regăsești în combinația perfectă dintre vechi și nou, dintre arhaic și modern, dintre natural și urban spirit. Într-un cocktail de referință din “Cartea” – “The Power of Juniper”.
Gin&Busuioc – Un vibe eclectic, un reper al mixologiei urbane
Acum e timpul să cunoaștem și ,,cealaltă” jumătate a cocktail-ului. Altfel spus, pe lângă bucățile răcoritoare de lămâie proaspăt-taiată, apă tonică și busuioc, avem ca alcool de bază ginul Tanqueray.
Povestea acestui gin începe în secolul XIX, în anul 1830 când Charles Tanqueray a avut curajul să-și expună public ideile îndrăznețe legate de băuturile alcoolice.
Iar azi, Tanqueray London DRY Gin, este un gin perfect echilibrat și unul dintre cele mai premiate băuturi de acest gen din lume. Este o băutură versatilă care stă la baza a zeci de rețete de cocktail-uri.
Vă așteptăm să-l descoperiți în Gold Bar Cafe. Dacă te-am convins, vino să descoperi toate cocktailurile noastre. Adresa e simplă: Calea Victoriei nr. 12C, colț cu strada Lipscani.
Autor: Bogdan Dărădan