Ananasul este o planta tropicala, originala din America, care, pe langa gustul absolut delicios si aroma imbietoare ce-l transforma intr-un remarcabil desert, este inzestrat cu proprietati miraculoase ce intretin sanatatea, fiind inclus pe lista plantelor medicinale, si contribuie la combaterea kilogramelor in plus. Fructul ananasului poarta acelasi nume si se consuma doar pulpa acestuia. Iata, in continuare, care sunt beneficiile consumului de ananas!
Sucuri naturale care combat durerile de cap
Ce contine ananasul?
Fructul ananasului contine bromelaina, element pentru care este, de altfel, si atat de apreciat, contine fitonutrienti esentiali, polizaharide, pectine, polifenoli, antioxidanti puternici si o gama larga de vitamine (A, B, C, acid folic) si minerale (cupru mangan, fier, magneziu, potasiu). Atentie! Ananasul congelat nu contine bromelaina si are un continut ridicat de calorii in functie de cat zahar a fost adaugat in prepararea sa!
Top 7 ceaiuri care te ajuta sa slabesti
Ananasul topeste kilogramele in plus
Gratie cantitatii mari de fibre si proteine care se regasesc in fruct, ananasul stimuleaza procesul de digestie fiind de mare ajutor in curele de slabire. Totodata, bromelaina, o enzima digestiva pretioasa care-i ofera statutul de aliment diuretic, il recomanda a fi consumat in stare proaspata dupa mesele copioase. De asemenea, previne balonarea, nu contine colesterol si are doar 50 de calorii, facand parte din categoria alimentelor cu calorii negative. Cu alte cuvinte, pentru digerarea sa, organismul va consuma calorii mai multe decat propria cantitate ingerata. Dietele cu ananas sunt usor de tinut, fiind necesara doar consumarea zilnica a acestuia, fara prea multe restrictii alimentare, insa se recomanda a nu se exagera in caz de gastrita sau ulcer.
Iata cum sa slabesti in timpul noptii
Ananasul te scapa de raceala si gripa
A fost dovedit ca sucul de la ananas ofera beneficii asemanatoare sucului de portocale si, pe langa vitamine si antioxidanti, in plus, acesta, continand bromalaina, dizolva mucusul, desfunda sinusurile si reduce tusea. Pe de alta parte, multumita glutaminei continute, este recomandat a fi consumat de catre persoanele care sufera de afectiuni ale plamanilor si cailor respiratorii.
Alimente care ne feresc de raceala si gripa
Ananasul este anticancerigen
O singura portie de ananas proaspat furnizeaza organismului doza necesara de vitamina C si vitamina A, vitamine esentiale in distrugerea radicalilor liberi si, prin urmare, a celulelor canceroase. Functia este intarita de fitonutrientii care impiedica formarea nitrosaminelor, substante cu potential cancerigen. Gratie bromelainei, ananasul are efect antiinflamator puternic, scade tensiunea arteriala si dizolva cheagurile de sange responsabile de accidentele cardiovasculare.
Alimente cancerigene pe care trebuie sa le evitam
Ananasul previne osteoporoza
Manganul din compozitie face ca ananasul sa fie un aliat de incredere al oaselor fragile si, impreuna cu cuprul, devine un tratament naturist complex in preventia osteoporozei. Totodata, amelioreaza durerile articulare in caz de artrita. In plus, este eficient in preventia anemiei si a problemelor cu tiroida. Cuprul stimuleaza hemoglobina, scade limfocitele, si astfel grabeste cicatrizarea ranilor si intareste sistemul imunitar.
Cum poti preveni osteoporoza in 5 pasi
Ananasul reduce afectiunile oculare
Prin continutul ridicat de betacaroten, ananasul devine un aliat al vederii, luptand contra degenerescentei maculare a retinei si minimizand riscul de aparitie a afectiunilor oculare. Tot betacarotenul este cel care il clasifica pentru ingrijirea pielii, consumul sau frecvent ajutand la uniformizarea culorii, si, impreuna cu antioxidantii continuti, fiind un adevarat tratament naturist antiimbatranire.
Ingrijirea ochilor iarna
Ananasul revitalizeaza pielea
Ananasul poate fi folosit si in cosmetica pentru prepararea mastilor naturale de ten. Astfel, dat prin blender si amestecat cu miere are efect de curatare, revitalizare si energizare a pielii, dermul beneficiind de un adevarat tratament regenerator. Totodata, pielea isi recapata fermitatea si elasticitatea si se bucura de hidratare intensa.
Acestea sunt cele mai bune masti pentru ingrijirea tenului. Click aici!
Text: Madalina Manole