Beneficiile clorofilei asupra sanatatii

decupat_ClorofilaCu siguranta, cu totii stim ce este clorofila, insa mai putini stim ca aceasta aduce numeroase beneficii insusi organismului uman. Desi poate parea mai greu de crezut, iata ca „sangele plantelor” sau „sangele verde”, asa cum mai este denumita clorofila, poate detoxifia organismul uman si poate imbunatati functionarea ficatului, stomacului, dar si a altor organe interne. Va invitam in continuare sa descoperiti proprietatile si beneficiile clorofilei asupra sanatatii.



Ce este clorofila?

Clorofila este o substanta specifica tuturor plantelor, o biomolecula responsabila de culoarea verde a acestora, fiind, tototdata, impreuna cu lumina, responsabila de procesul de fotosinteza, proces prin care plantele se hranesc. O mare curiozitate a clorofilei este faptul ca are structura chimica foarte apropiata de cea a sangelui, singura diferenta fiind faptul ca hemoglobina din sange contine fier, iar clorofila contine magneziu.

Clorofila detoxifica organismul

Consumul plantelor verzi ajuta la oxigenarea sangelui si creste productia de celule rosii. Astfel, avand in vedere ca hemoglobina transporta oxigenul, o crestere a productiei de celulele rosii nu face decat sa aduca beneficii intregului organism, cu precadere inimii. Pe de alta parte, consumul de clorofila reduce drastic nivelul de colesterol din sange. Totodata, o buna oxigenare a sangelui ajuta in procesul de detoxifiere si, in plus, actioneaza ca o bariera impotriva factorilor nocivi din mediu. Una din proprietatile de seama ale clorofilei este capacitatea sa de a aduna toate toxinele si metalele grele din sange si de a le elimina din organism.

Clorofila intareste sistemul imunitar

Unele bacterii anaerobe nu rezista in prezenta oxigenului, prin urmare, consumul de clorofila duce la inhibarea acestora. De asemenea, o alta proprietate miraculoasa a clorofilei este aceea de a fi un bun alcalinizant al sangelui, iar un mediu alcalin reduce considerabil existenta bacteriilor. Rezultatul? Persoanele care consuma clorofila au un sistem imunitar de cel putin doua ori mai puternic decat celelalte.

Clorofila imbunatateste sistemul digestiv

Clorofila favorizeaza curatarea colonului si proliferarea florei bacteriene intestinale, avand efect antiinflamator, rezultand astfel o imbunatatire a tranzitului intestinal. In plus, pe langa acestea, si ficatul, stomacul si vezica biliara au de castigat. Pe de alta parte, clorofila are capacitatea de a ajuta la dezintegrarea calculilor renali, creati de organismul nostru cu scopul de a neutraliza excesul de acid, si de a le grabi eliminarea.

Alte beneficii ale clorofilei

Clorofila este un bun aliat in lupta impotriva cancerului atat datorita capacitatii sale de neutralizare a toxinelor din organism, cat si datorita continutului ridicat de vitamine A, C, E, fapt ce o claseaza in categoria celor mai buni antioxidanti. Pe de alta parte, respiratia urat mirositoare poate fi combatuta prin consumul de clorofila in forma lichida, cu atat mai mult cu cat aceasta actioneaza pozitiv la nivelul stomacului.

Cum sa consumam clorofila?

Exista mai multe moduri in care putem sa consumam clorofila, insa, cu siguranta, cel mai bine o asimileaza organismul din plantele verzi. Cu cat este mai verde o planta, cu atat contine mai multa clorofila. Cea mai mare cantitate de clorofila se gaseste in spanac, salata verde, rucola, varza, patrunjel, dar si in germenii de grau. De asemenea, anumite alge, ca, de exemplu, spirulina sau chlorella, contin o cantitate considerabila din aceasta substanta minunata.

Text: Madalina Manole