Tu știi cum se face aplicarea corectă a rimelului? Știm, rimelul este nelipsit din trusa de machiaj a unei femeie, dar adevărul este că, uneori, rezultatul nu este cu adevărat, unul plăcut. Adesea, genele par încărcate, cu bucățele de rimel care se usucă, fiind cât se poate de vizibile multiplele straturi aplicate.
Dezbatem toate aceste aspecte în acest articol și, îți spunem care este aplicarea corectă a rimelului, pas cu pas, dar mai ales, câteva secrete ale folosirii lui.
Ce este și ce tip de rimel să alegi?
Principalul scop este acela de a pronunța aspectul genelor, elementul forte al feminității și seducției. Practic, după aplicarea corectă a rimelului, acesta va intensifica în primul rând culoarea genelor, pentru ca apoi, să îngroașe genele și să le ofere volum.
Pe piață se găsesc o multitudine de tipuri și, este important să faci alegerea corectă pentru a răspunde nevoilor tale. Primul pas este să stabilești ce tip de gene ai.
Alegerea și aplicarea corectă a rimelului pentru genele tale
Pentru că există o gamă variată este necesar să stabilești ce vrei să obții așa că, află:
- ce tip de gene ai și ce perie este potrivită pentru ele,
- ce tip de rimel ai nevoie.
Astfel, ai acești doi factori esențiali în aplicarea corectă a rimelului și, iată cum știi ce să alegi în funcție de genele tale:
- Genele scurte – au nevoie de aplicator cu peri subțiri și scurți.
- Genele subțiri – au nevoie de un aplicator rotund și ingrediente care să alungească și să adauge volum genelor.
- Genele lungi, drepte – au nevoie de ondulare iar pentru aplicarea corectă a rimelului, o perie curbată este cea mai bună.
- Genele inegale – au nevoie o perie cu centru conic și, puțin mai mare pentru a crea efectul de stea după aplicarea corectă a rimelului.
Apoi, poți alege rimelul dorit sau poate chiar mai multe:
- Rimelul rezistent la apă (waterproof),
- Rimel cu efect de alungire,
- Rimel pentru volum,
- Rimel tratament care va stimula creșterea genelor și le va hidrata,
- Rimel cu efect de curbare,
- Rimel pentru colorarea genelor.
Reține că în sezoanele cu umezeală crescută ai nevoie de un rimel waterproof, în zilele în care nu te machiezi poți folosi rimelul tratament și așa mai departe.
Aplicarea corectă a rimelului pas cu pas
Odată ce ai stabilit ce îți dorești în privința genelor tale, acesta este pasul în urma căruia vei avea rezultatul final deci, iată cum se face aplicarea corectă a rimelului:
1. Pregătirea genelor
Genele tale trebuie să fie curate. Pentru asta poți folosi un șervețel umed destinat demachierii sau pur și simplu te speli pe față înainte de a aplica rimelul.
2. Folosește un primer
Fie că este vorba despre unul pentru întreg chipul care va acoperi și genele sau că ai unul special pentru gene, acesta ajută în aplicarea corectă a rimelului pentru că îl va ajuta să se fixeze și, aduce o ușoară alungire și volum genelor.
3. Ondulatorul de gene te ajută să-ți curbezi genele
Înainte de aplicarea corectă a rimelului folosește ondulatorul pentru a stabili forma curbată. Plasează ondulatorul cât mai aproape de linia genelor, dar nu pe pielea pleoapei. Asigură-te că prinzi toate firele după care strânge ondulatorul la bază, așteaptă 2-3 secunde după care deschide ondulatorul și mută-l puțin mai sus pe gene și repetă mergând spre vârful genelor cu aceiași pași.
4. Aplicarea corectă a rimelului se face cu mișcări în zig-zag
Această tehnică previne lipirea genelor între ele așa că, aplică rimelul de la rădăcina genelor superioare și, treci de-a lungul genelor periuța rimelului în mișcări de zig-zag, spre vârfuri. Pentru a accentua curbura, un bun truc este să clipești când aplici rimelul, o dată pentru a împinge genele pe perie. Aplicarea rimelului se face și pe genele inferioare, pas opțional care, va oferi mai mult volum.
5. Aplică în straturi pentru un efect mai bun
Așteaptă ca primul strat aplicat să se usuce abia apoi aplici al doilea. Pentru aplicarea corectă a rimelului, asigură-te că nu aplici cu periuța încărcată de substanță. Folosește o periuță specială pentru gene, curată, pentru a curăța surplusul care, poate ajunge pe pliul ochilor sau chiar în ochi.
6. Rimelul waterproof este absolut necesar
Nu doar pentru sezoanele cu umezeală ridicată, dar poți lăcrima și, ar fi bine să ai un șervețel la îndemână și un rimel rezistent la apă, aplicat.
7. Șterge eventualele mici erori cu grijă
Chiar dacă ai făcut aplicarea corectă a rimelului este posibil să făcut erori, dar înainte de a șterge ceva, așteaptă să se se usuce. Apoi, cu ajutorul unui băț cu vată pentru urechi vei putea șterge micile pete nedorite. Pune pe vata unui capăt pun demachiant pentru a șterge.
Aplicarea corectă a rimelului este importantă pentru că indiferent de cât de reușit este machiajul ochilor, genele încărcate de rimel nu vor arăta niciodată bine și, pot strica totul.