Aplicarea autobronzantului: ghid de utilizare

Vara este, cu siguranță, anotimpul pielii bronzate, al pielii cu irizații aurii. Dar ce ne facem dacă nu suntem prietene cu soarele și nici nu vrem să mergem la solar, dar ne place acel ton „caramelizat” al pielii? Există două soluții: bronzarea organică și autobronzantul pe care îl putem folosi în intimitatea propriei locuințe. Cu fiecare vară ce trece, credem că știm toate secretele unui bronz artificial perfect, însă nu de puține ori ni s-a întâmplat să ne trezim cu pete inestetice sau cu tot felul de dâre.

Farmaciștii Catena recomandă Rilastil Sun System, o gama completă pentru protejarea tenului și a pielii corpului de acțiunea nocivă razelor solare, oferind protecție solară tuturor tipurilor de piele, chiar și celor sensibile și reactive la soare.



Din secretele autobronzantului

Produsele autobronzante există în mai multe formule: creme, loțiuni, geluri, spray-uri sau chiar spumă. Cremele și loțiunile sunt mai ușor de aplicat pentru că au o textura mai grasă și groasă, pătrund mai bine în piele. Gelurile și spray-urile se usucă mai ușor și sunt mai potrivite pentru pielea cu tendința de îngrășare deoarece nu încarcă porii, iar spray-ul poate fi folosit pe zone mai puțin accesibile.

Aplicarea autobronzantului pe picioare

Cred că știi deja de ce este foarte important să faci un scrub și să te epilezi înainte de aplicarea autobronzantului. Nu uita să ai în vedere că bronzul pe care-l obții acasă trebuie să arate natural, deci concentrează-te mai mult asupra părții de sus a picioarelor și mai puțin pe glezne, păstrând proporțiile. Pune autobronzantul în palme și freacă, apoi masează piciorul cu mișcări circulare, fără a atinge gleznele. Abia după aceea poți trece la glezne și laba piciorului, dar nu uita să aplici produsul și între degete, cât și pe călcâie.

Genunchii și coatele au tendința de uscare

Înainte de aplicarea autobronzantului pe aceste zone care sunt mai pretențioase, trebuie să folosești o cremă hidratantă. Genunchii și coatele sunt mai predispuse la uscare și astfel apare tendința de absorbție a unei cantități mai mari de cremă sau loțiune autobronzantă. Așadar, pentru ca aceste zone să nu rămână pătate sau mai închise la culoare, ține cont de acest truc.

Mâini și încheieturi bronzate

Pe încheieturi, aplică autobronzantul-cremă într-o cantitate de mărimea unei perle. Apoi freacă încheieturile una de cealaltă. Acest lucru va preveni apariția acelor linii inestetice la încheieturile mâinilor și va estompa nuanța. Autobronzantul trebuie aplicat inclusiv între degete. Dacă vrei să îndepărtezi excesul de autobronzant de pe mâini, șterge-te cu o cârpă umedă.

Sculptarea gâtului

Dacă vrei să-ți bronzezi doar gâtul, dar nu și fața din diverse motive, atunci aplică autobronzantul până la linia maxilarului pentru că, în acest mod, maxilarul va fi conturat și va dispărea aspectul de bărbie dublă. Pentru a obține acest contur, utilizează un disc demachiant și desenează un „V” întors chiar sub bărbie. Aplică-l pe toată această zona și chiar și la ceafă, sub păr, cu aceeași dischetă demachiantă.

Ten ca sărutat de soare

Când aplici autobronzantul pe față, trebuie să ții cont de zonele din jurul nărilor și ochilor, iar cantitatea pe care o folosești trebuie să fie una foarte mică. Tenul este mult mai sensibil, iar bronzul nu va rezistă prea mult, și asta deoarece te machiezi și demachiezi, iar odată cu aceste gesturi, dispare și bronzul. Această regulă este valabilă chiar și în cazul bronzului natural.