Sezonul gripelor si racelilor este aici. Nimanui nu-i face placere sa stea in pat cu febra si frisoane si sa nu poata face nimic altceva. Gripa poate fi cauzata de mai mult de 200 de virusuri din mediul inconjurator. Exista mai multe moduri naturale pentru a tine gripa la distanta, mai ales prin intarirea sistemului imunitar. Pentru a reduce sansele de gripa si raceala, iata care sunt antiviralale naturale ce le pot tine la distanta.
Usturoiul
Usturoiul lupta impotriva racelii si gripei prin stimularea sistemului imunitar. In plus, exista si cateva dovezi potrivit carora usturoiul ar putea preveni imbolnavirea cu virusul gripal. Usturoiul actioneaza cel mai bine cand este consumat crud, pentru ca atunci cand este mult prea gatit substantele active importante si enzimele necesare pentru ca acesta sa fie eficient pot fi dustruse. Usturoiul poseda proprietati antivirale, antibacteriene si antifungice, iar cel mai important compus este alicina, compus responsabil de mirosul tipic al usturoiului.
Echinaceea
Echinaceea este o planta perena care sustine sistemul imunitar si poate avea o actiune antivirala directa. In urma mai multor studii clinice s-a dovedit ca radacina de Echinaceea si florile plantei sunt eficiente in reducerea severitatii si duratei simptomelor la pacientii cu raceala, in cazul infectiilor tractului respirator superior si simptomelor bronsitei virale.
Ceaiul verde
Ceaiul verde este un remediu utilizat de 4.000 de ani si contine un grup de flavonoide numite cathecine, ce inhiba infectiile virale prevenind virusul gripal sa patrunda in celulele gazda. Cercetatorii chinezi au demonstrat ca extractul de ceai verde si derivatii cathecinei actioneaza prin blocarea virusurilor. Si tot compusii ceaiului verde s-au dovedit a fi eficienti in inhibiarea virusului herpex simplex si a hepatitei B.
Turmericul
Curcuma sau turmericul este un condiment de culoare galbena cu un gust extrem de apreciat, utilizat in bucataria indiana si in medicina naturista. Turmericul este bogat in antioxidanti si protejeaza imunitatea. De asemenea, curcuma ne apara de bacterii si de compusii fungici. Pentru sezonul rece va puteti prepara un amestec dintr-o cana de apa calda si un sfert de lingurita de praf de turmeric. Pentru durerile de gat adaugati o lingurita de miere in acest amestec.
Scortisoara
Scortisoara este un condiment cu numeroase beneficii pentru organism. Nu numai ca mentine un nivel optim al zaharului in sange, dar stimuleaza sistemul imunitar comportandu-se ca un antiviral natural. Savurati un ceai de scortisoara cand simtiti ca incepeti sa faceti febra si presarati scortisoara in cafea pentru a alunga virusurile.
Mierea Manuka
Mierea Manuka este faimoasa datorita proprietatilor antibacteriene si contine o cantitate mult mai mare de vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti fata de orice alt tip de miere. Toate aceste elemente ajuta la intarirea sistemului imunitar si previn gripa si raceala. Persoanele care consuma des mierea Manuka au mai multa energie si se simt mult mai bine. Pentru a lupta impotriva simptomelor racelii este indicat sa luati cate o lingurita de miere de 3-4 ori pe zi.
Farmacistii Catena recomanda produsul Cetebe C Immunity Plus. Daca vrei sa iti intaresti imunitatea si sa-ti protejezi sanatatea, atunci cu siguranta vei fi incantata de Cetebe C Immunity Pls vitamina C si ZN. Mai multe detalii despre produs gasiti aici.
Text: Ruxandra Dumitrescu