Alina este dintre fetele norocoase in viata carora “planetele s-au aliniat”, dupa cum spune chiar ea. Desi este foarte frumoasa si este gazda unor emisiuni de succes difuzate pe Antena 1, Alina nu pare sa faca prea mare caz de asta; ei ii place ceea ce face, isi traieste visul si asta este tot ce conteaza.
Aflam chiar de la ea mai multe despre noua emisiune pe care o prezinta – Top Chef, despre frumusete si exigentele ei, dar si despre provocarile carora a trebuit sa le faca fata pentru a ajunge unde este astazi.
T: Prezinti Top Chef, un cooking show care a inceput de curand la Antena 1. Povesteste-ne putin despre aceasta emisiune si cum ai ajuns sa te implici in proiect.
Alina Puscas: Da, imi place sa spun ca sunt “gazda” show-ului, pentru ca suna putin mai familiar si chiar daca este vorba despre o competitie, sper din tot sufletul ca intreaga echipa, concurentii si juratii sa se fi simtit pana acum ca intre prieteni, daca nu ca intr-o familie mai mare. Emisiunea este dominata de momente de tensiune, nebunie, agitatie, sunt cate 5 probe pe editie, lacrimi de bucurie, lacrimi de suparare, oboseala, locatii exterioare pitoresti din Romania, jurati pretentiosi, gatit contra timp, concurenti laudati, dar si concurenti eliminati pentru o greseala cat de mica, pe scurt gastronomie de calitate ridicata la rangul de Top Chef. Soarta a facut ca acest proiect sa vina chiar in momentul in care mi-am schimbat stilul de alimentatie, inclinand catre meniul lacto-vegetarian, astfel ca atunci cand se gatesc tot soiul de minunatii lucrurile devin putin mai complicate.
T: Ce aduce nou Top Chef pe acest segment de emisiuni?
AP: Probele cu tematica, concurentii care sunt bucatari profesionisti cu o vasta experienta in gastronomie, un juriu care se completeaza perfect, precum “oala cu capac”: Joseph Hadad – Inteleptul, Nicolai Tand – Expansivul si Tudor Constantinescu – Exigentul; invitatii speciali care sunt “vedete in ale gastronomiei”, ingrediente speciale cum ar fi: vita de Kobe (cea mai scumpa din lume/800 euro/kg), trufe, strut, cochelet…)
T: Recunoastem, suntem curioase, asa ca te rugam sa ne povestesti ceva din culisele show-ului Top Chef: un moment amuzant sau unul tensionat…
AP: Cele mai tensionate momente sunt atunci cand juratii se reunesc, la final de probe, pentru a stabili ierarhia. In acele momente, majoritatea concurentilor incearca sa se apropie cat mai mult de juriu si sa afle cate un detaliu oricat de mic. Brusc devin cu totii insetati sau dornici de a descoperi diverse produse de pe rafturile din vecinatatea celor cu decizia.
T: Vei continua in paralel si emisiunea “Te cunosc de undeva”? Daca ar fi sa alegi intre aceasta si Top Chef, ce ai alege?
AP: Sub nicio forma nu se pune aceasta problema. Este ca si cum ar trebui sa aleg intre parinti si iubit…Sper totusi sa nu fiu pusa in situatia de a trebui sa ii conving pe cei doi producatori sa extinda ziua de filmare de la 12 la 24 de ore
T: Ai facut si modelling, ai jucat si in filme… unde este mai greu sa te afirmi: in moda, in televiziune sau in filme si de ce?
AP: In toate este la fel de greu sa te afirmi! Cred cu tarie ca intr-adevar „planetele trebuie sa se alinieze” si atunci lucrurile se leaga. Alinierea planetelor inseamna o combinatie de noroc, momentul potrivit, locul potrivit, persoana potrivita care sa te remarce, dorinta de a reusi, putin talent, putin tupeu si naturalete. Oricum sunt inca la inceput de drum, mai am foarte multe de invatat, asa ca poate ar trebui sa-mi mai puneti intrebarea asta peste vreo 5 ani.
T: De ce piedici te-ai lovit in drumul catre celebritate?
AP: Pentru moment cred ca e putin cam mult spus celebritate, dar pot spune ca pana in acest moment am fost foarte norocoasa pentru ca nu m-am lovit de nicio opreliste sau prejudecata. Am intalnit oameni care m-au respectat si i-am respectat, am primit sfaturi si le-am luat ca atare, am ascultat si am inteles unde am gresit sau unde pot gresi foarte usor.
T: Dupa ce merita sa alergi in viata?
AP: Dupa tot ce iti doresti… dupa ORICE… pentru ca rezultatele si satisfactiile se vor vedea cu siguranta mai devreme sau mai tarziu, trebuie doar sa gasesti puterea sa mergi pana la capat.
T: Stiu ca iubitul tau este neamt si as vrea sa te intreb cum este relatia cu o persoana care provine dintr-o alta cultura, simti vreo diferenta?
AP: Este o relatie foarte frumoasa, implinita, dar nu completa (asteptam si momentul trezitului cu noaptea-n cap de dragul unul bebelus ), relatie tanara cu tendinte de comoditate ?) pentru ca amandoi adoram relaxarea dupa zile lungi de munca si stres, simplu: suntem Ying si Yang. Diferente culturale sunt clar intre noi, dar in niciun caz deranjante… suntem in multe cazuri un fel de antonime, de exemplu, el – calculat / eu – nu stiu nici daca am bani pe card sau daca am, de ce am; el – trebuie sa
programeze toate vacantele si sa faca rezervari/ eu – vreau si imi place sa fiu spontana …
T: Cum ti-ai dat seama ca el este cel cu care vrei sa iti petreci intreaga viata?
AP: Simplu: intrunea peste 90% dintre atuurile de pe lista barbatului meu ideal. In plus, dupa primele 3 zile de la primul sarut ne-am si mutat impreuna.
T: Se spune ca o casatorie este ca o loterie. Crezi in aceasta idee, cum vezi tu casatoria?
AP: Orice relatie, fie ea oficializata sau nu, este o loterie. Sentimentele se pot schimba radical, ceea ce odata ai iubit cu toata fiinta ta poate ajunge o banala amintire.
T: Care a fost cea mai mare provocare a vietii tale?
AP: Inceputul evolutiei mele in televiziune si anume serialul Narcisa Salbatica, pentru ca nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce urma sa se intample in acest proiect, nici macar nu stiam daca trebuie sa urmaresc sau nu camerele de filmat, nu stiam nicio tehnica de a retine textele kilometrice, nu puteam sa concep cum ar trebui sa fie prima scena romantica … Ma aruncasem intr-o lupta pe care mi-am dorit-o cu ardoare, fara sa stiu exact ce arme trebuie sa folosesc, asa ca am mers pe instinct si ma bucur enorm ca am facut-o.
T: Ce trebuie sa aiba o femeie pentru a fi frumoasa, din punctul tau de vedere?
AP: Umanitate, prospetime, naturalete, gingasie, putin mister, putina copilarie, siguranta in atitudine, materie cenusie, zambet larg, un par ingrijit si frumos, tinute la fel de ingrijite si feminine si trebuie sa mai aiba multa dragoste de oferit – in toate formele ei.
T: Spune-ne, te rugam, care sunt trucurile tale de beauty…
AP: Pentru ca sanatatea exterioara porneste de la interior, am optat pentru o alimentatie cat mai sanatoasa, urmata de sport pentru tonifiere si intretinere, pentru sanatatea podoabei capilare schimb o data la 3 luni samponul si masca de par, pentru intretinerea tenului folosesc geluri speciale de curatare, imi fac masti cu fructe, miere sau aur o data pe saptamana, folosesc in fiecare seara crema hidratanta si cred ca cel mai important: somnul de odihna care de obicei dureaza cam noua ore…
T: Stiu ca ai facut fitness de performanta in trecut. Acum mai faci sport?
AP: Da, asa este. De 8 luni de zile am reluat programul intens de antrenamente, dar acum doua saptamani m-am oprit din nou, din cauza filmarilor Top Chef … sunt mult prea obosita sa pot merge si la sala si la alergat. In mod normal, merg de minim 3 ori pe saptamana la sala si de minim 2 ori la alergat in parc. Nu folosesc shake-uri sau vitamine in timpul antrenamentelor, strict apa plata sau minerala, iar dupa antrenament un capuccino fara zahar, dar cu mult lapte
T: Ai grija la ceea ce mananci pentru a-ti mentine greutatea, ce stil de alimentatie ai, ai tinut vreodata dieta?
AP: Da, sunt atenta la ceea ce mananc, iar in acest moment am adoptat o alimentatie lacto-vegetariana si sper sa ma pot tine de ea pentru ca imi face foarte bine. Am avut momente in care am tinut diete mai mult sau mai putin sanatoase, dar acum nu mai este cazul pentru ca fac miscare si am nevoie de energie.
T: La final, te rugam sa le transmiti un gand cititoarelor Tonica..
AP: Dragele mele … fiti frumoase! Fiti Tonice! Doriti-va mai mult!
Text: Bianca Badescu