Alege metoda de epilare potrivita pielii tale

poza epilare cu ceara pe picioareNu mai este o noutate pentru nimeni faptul ca o piele fina cu sacrificii se obtine. Cu sacrificii si… durere. Dat fiind ca suntem diferite, fiecare dintre noi alege o metoda care sa o multumeasca si care da roade atunci cand vine vorba de indepartarea parului nedorit. Vara, mai mult ca oricand, trebuie sa avem grija ca firele de par sa nu se vada. Pentru asta, am ales pentru voi cateva metode de epilare – unele dureroase, altele mai putin dureroase – cu rezultate nemaipomenite in eliminarea parului nedorit.

 



Lama de ras – probabil metoda cel mai des utilizata in indepartarea parului nedorit

 

Avantajele epilarii cu lama: Tehnica rapida, ieftina si (de obicei) nedureroasa.

Dezavantaje: Parul creste la loc foarte repede si devine mai aspru, firul de par se ingroasa, tehnica duce la iritatii, taieturi si la cresterea parului sub piele.

Sfat: Foloseste un aparat de ras curat de fiecare data si apeleaza la spuma de ras. Spuma de ras nu usuca pielea, impiedica taierea si chiar iritarea in zonele sensibile. Da cu lama de ras in directia de crestere a parului.

 

Crema depilatoare contine substante chimice care dizolva parul la radacini

 

Avantajele epilarii cu crema: Nu doare si parul creste mai moale decat in cazul in care ar fi fost ras.

Dezavantaje: Cremele nu ofera chiar cel mai bun rezultat. Pot irita pielea si… nu au un miros tocmai placut.

Sfat: In primul rand, este foarte important ca inaintea aplicarii produsului sa citesti cu atentie prospectul. Dupa ce te-ai informat, testeaza crema pe o suprafata mica de piele si asteapta sa vezi cum reactioneaza aceasta atunci cand intra in contact cu crema. Dupa aceea, daca totul este ok, nu-ti mai ramane decat sa treci la treaba.

 

Ceara este una dintre cele mai vechi si mai folosite metode de epilare

 

Partea buna este ca te poti epila cu ceara atat la domiciliu, cat si la salon. Folosirea cerii prezinta mai multe avantaje decat dezavantaje.

Avantajele epilarii cu ceara: Este o procedura mult mai igienica si mai practica, da rezultate bune si incetineste procesul de crestere a firului de par.

Dezavantaje: Uneori, pot creste fire sub piele daca ceara nu este indepartata corect, pot aparea iritatii locale in caz de piele sensibila.

Sfat: Citeste cu atentie instructiunile inainte de a incepe. Incepe cu picioarele si abia dupa aceea urca pe linia bikinilor. Inainte de a aplica ceara pe piele, foloseste o lotiune speciala pentru epilat. Cand aplici ceara incalzita, asaza pe ea fasii subtiri si abia cand simti ca s-a fixat perfect pe fiecare fir de par trage repede, in sensul invers cresterii firului. Ca sa nu te mai doara atat de tare, incearca sa te relaxezi.


Epilarea prin electroliza – metoda costisitoare, dar permanenta de indepartare a parului

 

Avantaje: Efect permanent, poate fi folosita pentru epilarea oricarei zone a corpului, inclusiv pentru conturarea sprancenelor.

Dezavantaje: Aceasta tehnica este costisitoare si este nevoie de mai multe sedinte pentru un efect optim. Si trebuie executata de un expert.

Sfat: Inainte de toate, cauta un salon care are o reputatie buna in ceea ce priveste aceasta tehnica. Este de preferat sa ai peste 18 ani. Firele de par se pot estompa cand esti la pubertate. Apoi, documenteaza-te pe indelete legat de tot ce inseamna tehnica de epilare prin electroliza si treci la treaba.

 

Epilare IPL (Intense Pulsed Light) – metoda definitiva pe zonele non-androgenice, dar nu totala

 

Avantaje: Tehnica este minim invaziva si nu prezinta risc de infectie, pot fi tratate zone mai extinse in aceeasi sedinta, tratamentul este foarte putin dureros, cresterea ulterioara a parului este foarte lenta si pot fi tratate toate zonele de pe fata si corp.

Dezavantaje: Nu exista date suficiente care sa confirme faptul ca epilarea IPL este o metoda permanenta.


Acestea fiind spuse, tu ce metoda de epilare alegi?

 

Text: Andreea Popescu