Ar putea parea prea frumos sa fie adevarat, dar cheia pentru pierderea in greutate este chiar in… bucataria ta. Mai jos vei gasi o lista cu alimentele pe care, cu siguranta, dupa ce vei citi acest text, le vei consuma. Bon appetit!
Fasole
Aprinde cuptorul si baga oala cu fasole in el. Boabele de fasole sunt bogate in amidon rezistent, ceea ce inseamna ca jumatate din caloriile consumate nu pot fi absorbite de organism. Fasolea reduce, de asemenea, nivelul de zahar din sange si creeaza butiratul, un acid gras care poate arde grasimea mai repede. Studiile arata ca butiratul imbunatateste functia mitocondriala in celule, lucru ce duce la o scadere a grasimilor. Daca esti ingrijorata in privinta gazelor, stai linistita, corpul tau va genera bacterii bune de care ai nevoie pentru a digera boabele de fasole.
Nuci de pin
Un singur pahar plin cu nuci de pin in fiecare zi iti poate suprima pofta de mancare. Semintele de pin contin acid pinolenic, un acid gras natural care stimuleaza colecistochinina (CCK) si glucagon like-peptid (GLP-1), hormoni puternici care atentioneaza creierul ca stomacul este plin. Intr-un studiu, femeile care au consumat acizi pinolenici au raportat o dorinta scazuta de a mai manca si un aport alimentar redus cu 36%. Aceste nuci mici contin, de asemenea, un procent insemnat de proteine??.
Ceai de fenicul
Suc de fructe dimineata, ceai de fenicul inainte de culcare. Feniculul are o aroma care ajuta papilele gustative sa se “reseteze” si reduce pofta de mancare. Acesta stimuleaza digestia, faciliteaza absorbtia de substante nutritive si reduce stocarea de grasime in organism. Poti gasi ceai de fenicul la magazinele tip plafar sau pe site-uri de specialitate.
Mere
Merele pot fi luate ca gustare inainte de cina. Fibrele solubile din mere, numite pectine, reduc cantitatea de zahar si calorii absorbite in sange dupa o masa. Asta este o veste buna pentru cei care doresc sa previna aparitia diabetului de tip 2, dar totodata merele constituie una dintre cele mai bune gustari pentru cei care tin dieta. Marul reduce nivelul de zahar din sange care duce la stocarea de grasimi.
Chili
Capsaicina, compusul care ofera gustul picant al ardeiului, suprima pofta de mancare. Chili poate stimula metabolismul, lucru ce ajuta procesul de slabire.
Otet
Otetul incetineste absorbtia de carbohidrati si previne cresterile bruste de tensiune. De asemenea, incetineste trecerea alimentelor prin stomac, ceea ce confera senzatia de satietate pentru mult timp.
Ceai verde
Consumul de ceai verde are beneficii pe termen lung. Acesta ajuta la prevenirea stocarii excesului de grasime.
Pepene verde
Un studiu recent a aratat ca femeile care mananca alimente bogate in apa pierd cu 33% mai mult in greutate in primele 6 luni decat femeile care au o dieta saraca in grasimi. Pepenele verde contine, de asemenea, vitaminele A si C, precum si glutation, care intareste sistemul imunitar.
Text: Andreea Popescu