Afla ce tip de tratamente exista pentru bataturi

Afla ce tip de tratamente exista pentru bataturiO problema comuna mai ales a noastra, a femeilor, o reprezinta bataturile, care sunt insa relativ usor de tratat. Bataturile sunt, de fapt, mici umflaturi care apar ca urmare a frecarii si presiunii. Bataturile nu provoaca dureri numai la suprafata labei piciorului sau acolo unde apare frecarea de pantof, insa se exercita si o presiune asupra nervilor sensibili.

Cu cat pielea se freaca o perioada mai lunga de timp de pantof, cu atat batatura devine din ce in ce mai mare. Bataturile pot fi moi sau tari, iar cele moi se intalnesc, de obicei, intre degetele de la picioare.

 



Tratament pentru bataturi

In primul rand, medicul specialist poate inlatura pielea ingrosata utilizand un bisturiu. Niciodata nu trebuie sa incerci sa indepartezi batatura singura, pentru ca poate deveni si mai dureroasa si se poate infecta. Poti utiliza o piatra ponce pentru a freca pielea care se ingroasa. Apoi, in farmacii exista o gama larga de produse care trateaza si indeparteaza pielea ingrosata. Exista creme speciale de rehidratare, plasturi speciali care protejeaza bataturile, pernute din silicon care schimba pozitia degetelor si redistribuie presiunea etc. Tot din aceste produse fac parte si cele pe baza de acid salicilic care inmoaie stratul superior al pielii moarte. Astfel de produse nu cauzeaza niciun fel de durere. Produsele pe baza de acid salicilic pot fi aplicate direct pe piele. Totusi, este important sa eviti aceste produse daca ai probleme cu circulatia sangelui, diabet, piele crapata, fragila etc.

 

Remedii naturale pentru bataturi

Una dintre cele mai eficiente modalitati de a trata bataturile este cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pune trei linguri de bicarbonat de sodiu intr-un lighean cu apa calda si inmoaie-ti picioarele jumatate de ora. Poti face acelasi gest cu ceaiul de musetel. Ceaiul de musetel usor diluat are efect linistitor si modifica pH-ul pielii pentru ca ajuta la uscarea picioarelor transpirate. Dupa aceea te poti spala in mod obisnuit cu apa si sapun. Inmoaie o bucata de tifon steril in otet si aplica pe bataturi. Peste noapte iti poti lega un bandaj inmuiat in otet si-l poti lasa asa pana dimineata. In plus, sucul de lamaie amestecat cu cateva pastile zdrobite de acid acetilsalicilic este un remediu foarte bun impotriva bataturilor picioarelor. Aplica pasta si tine piciorul intr-o punga de plastic pe care trebuie sa o legi. Este foarte important sa tratezi bataturile pentru ca altfel nu vei putea pasi, te poti trezi cu infectii si nu este un lucru tocmai placut, mai ales pentru ca este vara. De asemenea, ai mare grija atunci cand te incalti in sandale si ai deja o batatura.

 

Text: Ruxandra Raica