Premiera nationala a spectacolului de teatru „EGO SUM OVIDIUS”, pus in scena miercuri seara, 20 decembrie, la Palatul Bragadiru din Bucuresti, pentru a marca 2000 de ani de la moartea lui Ovidius, autorul Ponticelor, a fost un succes apreciat ca atare si ovationat minute in sir de publicul spectator.
Evenimentul cultural de exceptie, semnat Ana-Maria Nistor, in regia lui Alex Nagy, o productie TONICA Group pentru Fildas Art prin programul Catena pentru Arta, i-a emotionat pe cei prezenti cu atat mai mult cu cat, in urma cu cateva zile, municipalitatea de la Roma, Italia, a luat decizia sa revoce ordinul de exil al poetului roman, dupa 2000 de ani de la alungarea acestuia pe coasta Marii Negre. Faimosul poet Ovidiu a fost exilat la ordinul imparatului Augustus in anul 8 dupa Hristos, in portul Tomis. Acesta a murit pe teritoriul actual al tarii noastre, numeroasele sale solicitari de a revedea tara natala fiind ignorate.
Regizorul Cristian Mungiu, un spectator incantat
Actorii Cristian Iacob (Publius Ovidius Naso), Marius Bodochi (Caesar Octavianus Augustus) si Carmen Ionescu (Livia) au avut o prestatie teatrala extraordinara, cunoscutul regizor Cristian Mungiu, prezent in sala, fiind la randul sau impresionat de jocul acestora.
FOTO: Regizorul Cristian Mungiu, alaturi de regizorul piesei de teatru, Alex Nagy
Mungiu a remarcat si scenografia asigurata de Madalina Mocanu, muzica semnata de compozitorul Stefan Elefteriu, miscarea scenica si coregrafia Andreei Duta, dar si costumele Angelei Smoaca Uhlov. Producatorul general al spectacolului, Corina Voicu, a semnat si designul scenografic si de costum.
Pentru a intra in atmosfera romantica a evenimentului, invitatii au pasit in incinta Palatului Bragadiru pe acordurile harpei „mangaiate” cu maiestrie de mainile Roxanei Moisanu, artista a Operei Nationale Romane.
De asemenea, au fost incantati cu momente de poezie din lirica ovidiana, prin intermediul unei selectii speciale cu cele mai frumoase versuri din toate volumele de notorietate ale poetului Publius Ovidius Naso: Amoruri, Arta Iubirii, Metamorfoze, Tristele si Ponticele.
De mentionat ca marele poet latin Publius Ovidius Naso a fost considerat, alaturi de Horatiu si de Virgiliu, unul dintre clasicii literaturii latine.