Acum ca beneficiile acizilor grasi Omega-3 asupra sanatatii cardiovasculare si functiilor creierului au fost demonstrate, noi cercetari sugereaza ca acizii grasi Omega-3 polinesaturati prezenti in cantitati mari in pestele gras au si un rol protector.
Noile descoperiri conduse de catre cercetatorii chinezi de la Universitatea din Zhejiang au dus la un singur rezultat, si anume ca doua portii de carne de peste gras pe saptamana reduc cu 14% riscul cancerului de san. Si este vorba despre un procent deloc neglijabil, mai ales cand stim ca foarte multe femei sufera de aceasta maladie. Cercetatorii merg si mai departe si spun ca aportul de 0,1 grame de Omega-3 pe zi din pestele gras reduce riscul de cancer de san cu 5%.
Acizii grasi sunt indispensabili in dezvoltarea si buna functionare a organismului uman si sunt prezenti in uleiurile vegetale, carnea de somon, ton, sardine si se pare ca Omega-3 de origine marina diminueaza chiar riscul de cancer de san.
Text: Ruxandra Raica