7 alimente care te fac mai frumoasa si mai sanatoasa

7 alimente care te fac mai frumoasa si mai sanatoasaNu este vorba doar despre hainele pe care le purtam sau despre ce produse de infrumusetare utilizam, caci adevarata frumusete vine din interior. Este vorba despre alimentele pe care le consumi, caci tot ele se regasesc la exterior, si tot ele sunt cele care au cel mai mare impact asupra modului in care arati si te simti. Din moment ce incepi sa mananci mai bine si mai sanatos, vei observa o diferenta dramatica in modul in care arati si te simti – unghiile vor creste si vor fi mai tari, parul mai stralucitor, iar tenul mai sanatos. Urmeaza sfaturile noastre de mai jos si tu vei bucura de aceste rezultate fantastice.

Verdeturile

Verdeturile crude, nefierte sunt un secret de infrumusetare si ajuta la o digestie mai buna, la detoxifiere. Enzimele valoroase cum ar fi proteinele si vitaminele ce se regasesc in plante sunt sensibile la caldura si pot fi distruse de temperaturile normale de gatit, asa ca este important ca ele sa fie consumate in stare naturala. Daca nu iti plac alimentele in starea lor naturala, desi ma indoiesc de acest lucru, sau daca vrei sa mai diversifici putin, poti incerca sa bei un green smoothie.

O modalitate usoara de a obtine o cantitate mare de verdeturi digerabile este de a face singura un smoothie care contine ingrediente green – ajuta la detoxifierea organismului, la vitaminizarea lui.

Reteta Green Smoothie

1/2 cana de apa

o salata verde, tocata marunt

3-4 tulpini de telina

2 mere tocate

1 banana

1/3 gramada de coriandru

1/3 buchet de patrunjel

1/2 suc de lamaie

Ceai de detoxifiere

Corpurile noastre sunt expuse in mod constant la toxine si ficatul este sistemul de filtrare al sangelui. Atunci cand ficatul devine suprasolicitat, opreste filtrarea si neutralizarea toxinelor, astfel incat acestea ne invadeaza organismul. Aceste toxine in exces continua sa circule si sunt depozitate in tesutul gras, iar construirea lor in timp se manifesta la exterior sub forma de riduri, lucru care nu vrem sa se intample, nu? Una dintre cele mai simple si mai gustoase moduri de a promova functionarea sanatoasa a ficatului este de a bea ceai de detoxifiere de 2-3 ori pe saptamana.



Sare normala vs. sare de mare

Sarea de mare este unica printre saruri, deoarece aceasta se usuca in mod natural la soare. Sarea de masa este cea mai rea dintre toate: nu aduce niciun beneficiu nutritiv pielii si in plus duce la deshidratarea pielii.

 Ceapa

Ceapa are o cantitate considerabila de sulf, care ajuta la curatarea pielii si a ficatului si duce la reconstruirea tesuturilor conjunctive. Este bogata in vitaminele A, C si E, crom, acid folic si fier. Este, de asemenea, o sursa exceptionala de quercetina, care ajuta la eliminarea radicalilor liberi, protejeaza si regenereaza pielea si scade fragilitatea capilara. In plus, ceapa sustine sanatatea creierului si a inimii, intareste oasele, ajuta la digestie si reduce chiar si riscul dezvoltarii cancerului. Datorita proprietatilor sale antibacteriene si antiseptice, ceapa este recomandata pentru consumul zilnic.

 Legume de mare sau fructe de mare

Legumele de mare sunt de aproximativ 12 ori mai bogate in minerale decat legumele normale. Ele sunt o sursa deosebit de importanta de iod (care regleaza metabolismul prin alimentarea tiroidei), fier, B6, B12 si magneziu. Acestea au un continut nutritiv ridicat, iar bogatia lor in minerale acorda legumelor de mare o valoare dietetica superioara. Ele intaresc, hranesc si reechilibreaza corpul. Printre cele mai comestibile legume de mare se numara Dulse – este bogata in proteine si vitamina A, laptucii de mare – sunt bogati in iod, vitamina C si fier, Nori – contine toti aminoacizii esentiali, Wakame – bogata in proteine, iar Kombu are un continut ridicat de iod.

Masline si ulei de masline

Maslinele sunt cele mai bogate fructe in calciu. Pe langa continutul ridicat de calciu, maslinele mai au in compozitia lor si magneziu, aminoacizi si acizi grasi omega benefici. Gustul si aroma maslinelor provin din polifenoli, ingredient care lupta cu succes impotriva cancerului si care are proprietati antiinflamatorii. Uleiul de masline este o sursa superioara de squalene, un ingredient similar sebumului uman – care netezeste pielea si este un antioxident excelent. Mai mult decat atat, se pare ca consumul frecvent de ulei de masline aduce beneficii sistemului osos, conform unei cercetari recente a oamenilor de stiinta spanioli.

Piper Cayenne

Piperul Cayenne este bogat in vitaminele A, C, complexul B, calciu si potasiu si este benefic pentru digestie si ajuta la stimularea metabolismului. In plus, acest piper este un antioxidant puternic, un stimulator al circulatiei, un reductor al durerilor musculare, articulare si un tonic imunitar.

Text: Andreea Popescu