Ne-a fost implantata ideea ca mancarea ingrasa, motiv pentru care tot mai multe femei se supun infometarii, rezultatul fiind pe masura. Sanatatea este afectata, iar putinele kilograme pierdute se pun inapoi in portie dubla. Ei bine, alimentele nu au nici pe departe vreo vina in acest proces; ba mai mult, exista anumite alimente care ne ajuta sa pierdem in greutate si pe care ar trebui sa le introducem cu incredere in dieta.
Pont: Tineti cont ca mancarea nesanatoasa, orele tarzii la care se serveste masa si lipsa miscarii sunt principalii factori care duc la acumularea kilogramelor in exces.
Ouale
Este demonstrat faptul ca persoanele care mananca un ou la micul dejun au apetitul mult mai scazut pe parcursul zilei. Desi este ideal ca oul sa fie fiert, poate fi consumat si copt sau sub forma de omleta. Varianta prajirii nu este tocmai recomandata, insa daca procesul se realizeaza fara ulei, atunci este acceptata.
Merele
Ideale atat la micul dejun, cat si ca gustare intre mese, merele au proprietatea de a fi satioase si de a-ti taia poftele culinare imediat ce le-ai consumat. Este de ajuns sa mananci un mar mare si te vei simti de parca tocmai te-ai fi ridicat de la o masa copioasa. De asemenea, pentru eficienta maxima, combina marul cu cereale integrale sau cu alte fructe si astfel vei reusi sa-ti asiguri aportul zilnic necesar de fibre si de vitamine.
Fructele oleaginoase
Nucile, migdalele si alunele sunt recomandate persoanelor care se preocupa in mod deosebit de silueta, pentru ca acestea, pe langa faptul ca sunt foarte satioase, au si capacitatea de a contribui la relaxarea stomacului. In plus, sunt surse pretioase de proteine, fibre si grasimi esentiale si aduc numeroase beneficii inimii si pielii. Consuma intre mese un pumn din aceste fructe sau adauga-le in salata sau iaurt si vei observa diferenta.
Grepfrutul
Este deja demonstrat faptul ca grepfrutul ajuta in procesul de slabire. Persoanele care mananca o jumatate de grepfrut inainte de masa pierd pana la 1,5 kg in decursul a cateva saptamani fara sa faca alte schimbari in dieta. Daca nu aveti rabdare sa curatati fructul, atunci il puteti consuma sub forma de suc, efectele fiind aceleasi.
Fasolea
Fasolea este bogata in proteine, carbohidrati, minerale si fibre si este ideala pentru persoanele aflate la dieta, deoarece se digera lent si, impicit, tine stomacul ocupat mai mult timp. De asemenea, un alt avantaj este faptul ca fasolea nu permite zaharului sa se depoziteze in organism. Desi nu pare ingredientul potrivit pentru zilele de vara, nu este asa, deoarece boabele de fasole sau chiar fasolea verde poate fi oricand adaugata in salatele de sezon.
Supele
Cercetarile in domeniu au demonstrat ca persoanele care mananca supa inaintea mesei au tendinta de a consuma mai putina mancare ulterior si, totodata, vor avea organismul mult mai hidratat. Poti alege supa lichida sau supa crema, ambele sunt la fel de satioase.
Iaurtul
Un studiu efectuat la Harvard pe 120.000 de persoane a concluzionat ca iaurtul are o contributie esentiala in procesul de slabire. Pentru o eficienta sporita, este recomandat iaurtul pur, fara adaos de zahar, coloranti artificiali sau fructe. Consuma-l in combinatie cu cereale integrale sau cu fructe proaspete, adaugate chiar de tine.
Text: Madalina Manole