Sărbătorile de iarnă se apropie şi ai vrea să mai faci o ieşeală cu fetele înainte de concediu. Propune-le prietenelor tale o ieşire într-un club sau bar şi, dacă nu le-ai luat cadouri de Crăciun, surprinde-le cu 5 shot-uri special create pentru grupul vostru vesel. Dacă ieşirea la club pică, invită-le la tine şi pregătiţi shot-urile împreună. Iată la ce combinaţii inedite de shot-uri ne-am gândit pentru voi:
1. Rainbow shots
- Grenadine
- Multa gheata
- Sweet & sour
- Suc de portocale
- Vodca
- Sirop de curacao
Se toarnă siropul de rodie (grenadine) într-un recipient înalt după care se adaugă gheaţă până la refuz. Peste gheaţă se adaugă siropul sweet and sour, suc de portocale şi vodca. Toate trebuie turnate uşor pentru a nu se amesteca între ele. Cu o linguriţă lipită de recipient se toarnă siropul de curacao. La final, se toarnă uşor amestecul din recipient în shot-uri.
2. Smirnoff ice Skittles bomb
- o pungă de bomboane Skittles
- vodca
- Smirnoff ice cu lămâie
Alege bomboanele de aceeasi culoarea din punga Skittles şi pune-le pe toate într-o sticluţă mică. Peste ele toarnă vodca aproape să se umple sticluţa. Agită bine până când se dizolvă toate bomboanele. Toarnă mixul într-un shot. Apoi, într-un pahar mai mare toarnă o sticlă de 0,275l de Smirnoff Ice cu aromă de lămâie iar peste dă drumul shot-ului… la propriu. Se poate savura şi cu gheaţă.
3. Bong Water shot
- lichior de pepene galben
- suc de portocale
- Jagermeister
Se toarnă un pic de lichior de pepene galben pe fundul shot-urilor, apoi se adaugă uşor, cu ajutorul unei linguriţe, sucul de portocale. La fel se procedează şi cu Jagermeisterul. Se serveşte la temperatura camerei.
4. Vegas Bomb Slush
- Red Bull
- Crown Royal
- Malibu – Rom cu nucă de cocos
- şnaps de piersici
- suc de merişoare
Se toarnă o doză de Red Bull într-o formă pentru gheaţă şi se bagă la congelator până îngheaţă. După ce au îngheţat, cubuleţele se bagă într-un blender alături de Crown Royal, nişte rom cu nucă de cocos şi şnapsul de piersici. Se amestecă compoziţia până când se sfărâmă gheaţa. În paharele de shot se toarnă un pic de suc de merişoare, iar apoi compoziţia din blender.
5. Bailey’s Comet
- Goldschlager – şnaps cu scorţişoară
- gheaţă
- şnaps butterscotch
- Baileys – irish cream
- overproof rum – 151
Într-o sondă se toarnă şnapsul de scorţişoară, cu gheaţa, şnapsul butterscotch şi baileys-ul. Se amestecă bine, până se omogenizează. Amestecul se toarnă în shot-uri, iar deasupra se adaugă 151 (overproof rum).
Poftă mare şi distracţie plăcută să aveţi, fetelor!
Text: Bettina Cristea