Sărbătorile de iarnă sunt un prilej pentru a gusta din zilele sunt mai scurte, aerul mai rece și parcă blugii au devenit ceva mai strâmți. Nu este doar o impresie, pentru că iarnă organismul nostru este predispus să acumuleze mai multe kilograme decât în mod obișnuit. Deși acest fenomen diferă de la o persoană la altă, anumite obiceiuri tind să împingă acul cântarului în direcția nedorită.
Farmaciștii Catena recomandă KiloSlim Gold de la Naturalis,un supliment alimentar pentru slabit, special conceput pentru a sprijini organismul in timpul procesului de slabire.
Nu te gândi că nu te vei putea bucură din plin de sărbători! Dacă vei ține cont de câteva reguli simple, vei simți pe pielea ta nu numai că ai ocolit acumularea kilogramelor în plus, dar te vei simți mai plină de energie. Află care sunt motivele pentru care ne îngrășam mai repede iarnă și ce poți face pentru a evita schimbarea garderobei actuale cu una cu un număr sau două mai mare.
Nu faci destulă mișcare
Când soarele strălucește pe cer și afară este cald, este mult mai simplu să sări din pat și să faci mișcare. Însă când se întunecă devreme, tot ce vrei să faci este să stai în pat. Cu atât mai mult cu cât vremea răcoroasă de afară nu face decât să te închidă în casă. Așa că tot ce trebuie să faci este să te echipezi cu un echipament drăguț de sport și să faci mișcare chiar și în casă, urmând un program de exerciții fizice ușoare sau chiar de yoga, pe care le găsești cu ușurință pe internet.
Dacă totuși te simți curajoasă și vrei să ieși la aer, poți opta pentru jogging, o plimbare cu bicicletă sau o ieșire la patinoar (activitate care asigura arderi de până la 450 de calorii pe ora).
Mesele pline de sărbători
cele mai grele mâncăruri tradiționale, iar tentațiile dulci sunt prezente la orice pas. Prima regulă este să încerci să eviți consumul de alimente bogate în grăsimi și chiar să prepari mâncăruri mai ușoare, folosind mai multe ingrediente naturale.
Farmaciștii Catena recomandă Gastrocalmin de la Naturalis, un remediu hiperaciditate gastrică pe bază de carbonat de calciu, carbonat de magneziu, extract din rădăcina de lemn-dulce și extract din flori de mușețel.
Continuă să adaugi în mesele zilnice legume și fructe și evita să bei prea mult alcool. Bea un pahar cu apă înainte și după fiecare băutură alcoolică pentru a favoriza diluarea caloriilor.
Metabolismul ridicat
Deși poate părea un lucru pozitiv să ai un metabolism ridicat, arderile rapide din organism pot duce la creșterea în greutate dacă nu ținem cont de ceea ce mâncăm, în special în sezonul rece, când organismul arde mai multă energie pentru a păstra căldură corpului.
Nu sări peste micul dejun, pentru că îți va oferi doză de energie necesară și vei diminua senzația de înfometare pe parcursul zilei. Continuă să faci exerciții și uită de plimbările în aer liber, căci puțin aer rece te va înviora și îți va face bine la silueta.
Tulburări afective sezoniere
Depresia este unul dintre efectele tulburărilor sezoniere care îți pot afecta rutină zilnică. Este destul de neplăcut să pleci de la birou când deja s-a întunecat afară și cu siguranță când vei ajunge acasă vei vrea doar să iei o gustare și să te bagi în pat, mai ales că în lunile de iarnă corpul produce mai mulți hormoni ai somnului care au că efect scăderea motivației și accentuarea oboselii.
Lipsa prelungită a luminii soarelui pe timpul iernii poate avea efecte neplăcute asupra organismului și, tocmai de aceea, este recomandat să te trezești de dimineață și să profiți din plin de primele raze ale soarelui pentru a face exerciții.
Stresul
De la petreceri și până la reuniuni de familie, nu încape îndoială că această perioada aglomerată a anului poate fi destul de stresantă, mai ales când goana după cadouri îți golește rapid cardul. Trebuie să știi că stresul este un factor care crește nivelul cortizolului și, implicit, forțează organismul să rețină grăsimile, astfel că senzația de foame va fi amplificată.
Prin urmare nu uită, petrecerile sunt prilej de distracție și relaxare, nu doar de a mânca din toate bunătățile pregătite.